Bursa Bursa'da Öğretmenin Darbedilmesi Protesto Edildi

Bursa'da Öğretmenin Darbedilmesi Protesto Edildi

24.10.2017 - 17:10 | Son Güncellenme:

.

Bursada Öğretmenin Darbedilmesi Protesto Edildi

BURSA (AA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir kadın velinin bayrak töreni esnasında öğretmen Gamza Kaya'ya saldırması, eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Memur-Sen İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, öğretmen Kaya, Mustafa Necati İlkokulu'nda Cuma günü bayrak töreni sırasında tören hazırlıkları için okul bahçesinde uyardığı öğrenci velisi Güley A. tarafından önce hakarete sonrada fiili saldırıya uğradı.

Bunun üzerine Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu şubeleri, Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Eğitim-İş Bursa Şubesi'nin sendika temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler, okul önünde toplanarak, düzenlenen ortak basın toplantısıyla bu duruma tepki gösterdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada, öğretmene yapılan saldırılarının geleceğe yapılan bir saldırı niteliği taşıdığını kaydetti.

Haberin Devamı

"Bir öğretmenimize yönelik bu saldırı aslında bütün eğitim camiamıza, bilime ve geleceğe yapılmış bir saldırıdır." diyen Türkoğlu, bu saldırıları yapanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanvekili Mustafa Sarıgül ise, gerekli tedbirlerin alınıp, sorumluların caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Basın açıklamasına katılan öğrenciler ve veliler, tepkilerini pankartlarla dile getirdikten sonra sorunsuz bir şekilde dağıldı.