Gündem Bursa'da okullar tatil mi?

Bursa'da okullar tatil mi?

10.02.2015 - 21:43 | Son Güncellenme:

Meteorolojinin yaptığı kar yağışı alarmı sonucunda Bursa'daki öğrencilerin okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Öğrencilerin merakla cevabını beklediği soru ise; "Bursa'da okullar tatil mi?" Bursa'daki kar tatil haberi hakkında tüm detaylar haberimizde...

Bursada okullar tatil mi

Meteorolijini verdiği kar tatili alarmından sonra Bursa'daki yoğun kar yağışı gelmesi öğrencileri heyecanlandırdı. Öğrencilerin gözü kulağı Bursa Valiliği'nden gelecek haberde.

Haberin Devamı

BURSA 'da yoğun kar yağışı başlayınca gözler Bursa Valiliği 'ne döndü. Bursa Valiliği yarın yani 11 Şubat çarşamba günü okulları tatil edecek mi? Bursa Valiliği 'nden henüz okullar için kar tatili kararı alınmış değil. Hava durumu raporu doğrultusunda Bursa 'da kar tatili kararı ilerleyen saatlerde verilecek.

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden 10'u daha olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

ursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 15.00, 17.15, 19.00 ve 21.15 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 15.30, 18.00, 20.00, 21.15'teki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 15.30'daki İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas), 17.00'deki Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.
BUDO'nun 07.00-12.30 saatlerindeki 7 seferinin iptal edildiği daha önce duyurulmuştu.
- Deniz uçağı sefer iptalleri
BURULAŞ, olumsuz hava koşulları dolayısıyla "deniz uçağı" seferlerini de iptal etti.
İptal edilen seferler, 08.00 Haliç-Gemlik, 08.35 Gemlik-Haliç, 09.15 Haliç-Bandırma ve Haliç-Gemlik, 10.20 Bandırma-Haliç, 10.45 Gemlik-Haliç, 14.15 Haliç-Bandırma, 14.50 Bandırma-Haliç, 15.35 Haliç-Gemlik, 16.05 Gemlik-Haliç olarak açıklandı.
Peki diğer illerimizde son durum ne? Yarın hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili alınan iller hakkında yapılan açıklamaları sizlere anında aktaracağız.
İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
Yağış sonrası çeşitli illerden kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İşte yarın okulların tatil edildiği iller (Şu ana kadar)
MANİSA (KULA)
Kula'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları ifade edildi.
ANTALYA (AKSEKİ)
Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.
KONYA'NIN İKİ İLÇESİNDE TATİL
KONYA’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.
AĞRI
Ağrı'da da okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
DENİZLİ
Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün ara verildiği açıklandı. Birçok ilçede de okulların tatil edilmesiyle ilgili toplantıların devam ettiği öğrenildi.
Denizli’yi etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ulaşımı etkilerken, bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, bu ilçede engelli ve hamile memurların da idari izinli sayıldığı açıklandı.