Bursa Bursa Endüstri Zirvesi

Bursa Endüstri Zirvesi

02.12.2017 - 14:06 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye sanayisi, kendi teknolojisini üretecek. Türkiye'de sanayi, teknoloji transfer eden değil, teknoloji üreten bir yapıya kavuşacak. Bizim bütün çalışmalarımız Türkiye'nin daha yüksek katma değerli ürünler üretmesi, daha fazla kar etmesi, büyümesi üzerinedir" "Türkiye, teknolojiyle, sanayiyle büyüyecek. Bugün, bu fuarda gördüklerim, beni çok umutlandırdı. Bu fuarın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum. Biz bakanlık, hükümet olarak bunu destekleyeceğiz"

Bursa Endüstri Zirvesi

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye sanayisi, kendi teknolojisini üretecek. Türkiye'de sanayi, teknoloji transfer eden değil, teknoloji üreten bir yapıya kavuşacak. Bizim bütün çalışmalarımız Türkiye'nin daha yüksek katma değerli ürünler üretmesi, daha fazla kar etmesi, daha fazla büyümesi üzerinedir." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özlü, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ iş birliğiyle Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarı'nı aynı çatı altında buluşturan "Bursa Endüstri Zirvesi"ni ziyaret etti.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sanayiyle ve teknolojiyle büyüyeceğini söyledi.

Fuarda gördüklerinin kendisini çok umutlandırdığını dile getiren Özlü, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye sanayisi, kendi teknolojisini üretecek. Türkiye'de sanayi, teknoloji transfer eden değil, teknoloji üreten bir yapıya kavuşacak. Bizim bütün çalışmalarımız Türkiye'nin daha yüksek katma değerli ürünler üretmesi, daha fazla kar etmesi, daha fazla büyümesi üzerinedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Özlü, teknolojinin katma değer, yüksek kazanç, rekabet gücü ve ihracat anlamına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye, teknolojiyle, sanayiyle büyüyecek. Bugün, bu fuarda gördüklerim, beni çok umutlandırdı. Bu fuarı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu fuarın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum. Biz bakanlık, hükümet olarak bunu destekleyeceğiz. Bu sene sadece KOSGEB'den 500 milyon liralık bir destek programı açıkladık. Bu program, ithal sanayi ürünlerinin yerleştirilmesi programıdır. Bu program kapsamında, ithal ettiğimiz sanayi ürünlerini Türkiye'de ürettireceğiz. Türk sanayisinin bunların tasarımı, geliştirilmesi için bir defaya mahsus masraflarının tamamını veya bir kısmını destekleyeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Özlü, daha sonra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve beraberindekilerle 40 bin metrekarelik alanda, 7 holde 410 firmanın katılımıyla devam eden zirvedeki stantları gezdi.

Sergilenen makinelerle ilgili firmaların yetkililerinden bilgi alan Özlü, stantlarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Daha sonra Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Özlü ve Çavuşoğlu, burada proje mimarı Hasan Sözüneri'den bilgi aldı.