Bursa Bursa Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı

10.02.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:

.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı

BURSA (AA) - Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) başkanlığına Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başkanlığını da sürdüren Nuri Kolaylı, yeniden seçildi.

Haberin Devamı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kolaylı, burada yaptığı konuşmada, mesleki dayanışmayı en üst seviyede sağlama çabasıyla birçok hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Son üç yıllık çalışma döneminde üzerinde en çok durulan ve hemen hemen her platformda dile getirilen sorunların başında basın özgürlüğü ve mesleki düzenleme ihtiyacının geldiğine dikkati çeken Kolaylı, "Yaşadığımız sorunlara çözüm önerileri üretmeyi ve bu önerileri yetkili makamlara ileterek sorunlarımızı sürekli gündemde tutmayı öncelikli görev edindik." ifadesini kullandı.

Basın mensuplarının erozyona uğrayan saygınlığının yeniden kazanılması için, basın sektöründe mesleki düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kolaylı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Mesleki sorunların çözümündeki etkinliğimizi, sizlerden aldığımız güçle Türkiye geneline taşıdık. Türkiye genelinde 90 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün temsil edildiği, 8 gazeteciler federasyonunun üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nda 2 dönemdir genel başkanlık görevini üstleniyoruz. Bunun yanı sıra Bursa basınını her platformda başarıyla temsil etmek için Basın İlan Kurumu'nda da etkin olduk ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Delegeliğine seçildik. Burada yerel basın kuruluşlarının desteklenmesi yönünde yoğun çaba harcadık. Yerel basın için birbirinden önemli kararlara imza attık. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Komisyonunda da sizlerin sesi ve temsilcisi olduk, meslektaşlarımızın haklarını savunduk, takipçisi olduk."

Konuşmanın ardından Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları ile bilanço, gelir gider tablosu ile tahmini bütçe ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Raporlar, toplantıya katılan bütün üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Tüzüğün üyelik şartlarını düzenleyen 5. ve 10. maddelerinde yapılan değişikliğin de ayrı ayrı oya sunularak kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alan Kolaylı, yeniden başkan seçildi.