Antalya Bursalı Dağcıların Antalya'da Köprülü Ve Tazı Kanyonu Geçişi Komandoları Aratmadı

Bursalı Dağcıların Antalya'da Köprülü Ve Tazı Kanyonu Geçişi Komandoları Aratmadı

02.10.2017 - 12:18 | Son Güncellenme:

.

Bursalı Dağcıların Antalyada Köprülü Ve Tazı Kanyonu Geçişi Komandoları Aratmadı

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri, Antalya’nın doğa harikası Köprülü ve Tazı Kanyonu’nu zor şartlara rağmen geçmeyi başardı.
Bursa’dan hareket eden ULUDAK ekibi, 2 günlük kamp programını Antalya’nın Köprülü Kanyon ile Tazı Kanyonunda gerçekleştirdi. Kanyonlar başta olmak üzere bölgedeki nehirlerin derinliklerinde gerçekleştirilen kamp, askeri eğitimleri aratmadı.
23 kişilik ekibe ayrıca teorik ve pratik eğitimler de verildi. Masmavi suyun içerisine yıllar önce oluşan kayalardan atlayan üyeler, farklı bir tecrübe yaşamanın da keyfine vardı. Ekip, yeşille mavinin birleştiği Köprülü Kanyonu’nun son etabında body raft yaptı. Gece kanyonda konaklayan ekip, yaktıkları ateşte pişirdikleri yemeklerden yedi.
Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve herkesin bu tecrübeyi yaşaması gerektiğini belirten ULUDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Şentürk, “Bizler dağcılık başta olmak üzere, doğa sporlarının farklı alanlarında da etkinlikler yapıyoruz. Türkiye’nin çok önemli kanyonlarından 2’sinin geçişini gerçekleştirdik. Kanyonların geçişi tamamen teknik ekibin tecrübesiyle yapılıyor. Çok heyecan vericiydi. Birçok havuza yükseklerden atlayarak geçmek zorunda kaldık. Farklı ve gizemli ortamlarda geçişler yaparak adrenalin yaşadık” dedi.
Ekibin 2 gün boyunca suyun içerisinde olmasına rağmen, içme suyu sorunu çektiğini ifade eden Şentürk, kaynatarak su ihtiyaçlarını giderdiklerini sözlerine ekledi.