Bursa BURSALI TÜKETİCİLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN BUNLARI İSTİYOR

BURSALI TÜKETİCİLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN BUNLARI İSTİYOR

16.03.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

.

BURSALI TÜKETİCİLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN BUNLARI İSTİYOR

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, belediye başkan adaylarından çoğulculuğu esas alan demokratik, şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik anlayış istediklerini söyledi.
TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yerel seçim sürecinde tüketiciler olarak belediye başkan adaylarından bir takım taleplerinin olduğunu ifade etti. Yerel seçim sürecini yakından takip ettiklerini dile getiren Yılmaz, siyasi parti ayırımı gözetmeksizin tüm belediye başkan adaylarına başarılar diledi. Çoğulculuğu esas alan demokratik, şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik anlayış istediklerini belirten Yılmaz, “Adaylardan seçilmeleri halinde temiz, sağlıklı ve güven içinde içilebilir musluk suyu istiyoruz. Bursa su şehridir. Suyu şişeden değil, musluktan içmek istiyoruz. Bursa su şehridir, pet şehri olmasın istiyoruz” dedi.
BURSARAY’A TEŞEKKÜR VE ELEŞTİRİ
Bursaray’ın çağdaş bir ulaşım aracı olduğunu, bu çağdaş ulaşımı planlayan, projelendiren ve gerçekleştiren emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz, “Bu çağdaş ulaşım aracının insan onuruna yakışır şekilde işletilmesini istiyoruz. Hafta içi mesai başlama ve mesai bitiş saatlerinde ve cumartesi günleri ulaşım bir işkenceye dönüşmektedir. Bursaray kara tren değil, eşya taşımıyor, mal taşımıyor, insan taşıyor. Vagonlar balık istifi gibi doluyor. Derhal yolcuları rahatlatacak şekilde yeni bir düzenleme istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.
“TABELA KİRLİLİĞİ İSTEMİYORUZ”
Sıtkı Yılmaz, caddelerin otoparka çevrilmesini istemediklerini belirterek, “Otopark parasıyla tüketicilerin ikinci kez cezalandırılmasını istemiyoruz. Bu olaya müteahhitlik anlayışı, yatırım anlayışı ile değil, kamu yararını gözeten belediyecilik anlayışı istiyoruz. Toplu taşımayı teşvik eden projeler istiyoruz. Kaçak yapı ve tabela kirliliği istemiyoruz. Sonuç olarak tüm uygulamalarda temel ilke olarak kamu yararı anlayışını egemen kılan bir belediyecilik anlayışı diliyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.