Burun estetiği ameliyatında yara izi kalır mı?

Burun estetiği ameliyatında en çok merak edilen sorulardan birisi ameliyatın ardından burunda dikiş izinin kalıp kalmayacağıdır. Hatalı bir ameliyat yapılmadığı sürece günümüzde kapalı teknik burun ameliyatından sonra dışarıdan görülen dikiş izi olmaz.

Biz cerrahların burun estetiği ameliyatında kullandığı kapalı ve açık olmak üzere iki ana tip burun ameliyatı vardır. Kapalı ameliyatta burun ucu daraltılması yapılmadıkça cerrahi kesik izi kalmaz. Eğer daraltma işlemi yapıldıysa (bu açık burun ameliyatıyla da yapılabilir) kesikler burun ile yanağın birleştiği kıvrımın üzerinde olmalıdır. Bu yaralar oradaki kıvrıma iyi bir şekilde saklanır ve fark edilmez.

Haberin Devamı

Açık ameliyatta burnun alt köşesinde bulunan, iki burun deliğinin arasındaki bölgeye cerrahi kesik atılır. Yara izi sorunları cerrahi kesiğin yanlış şekilde, yanlış yere (örneğin üçgen kıkırdağa çok yakın açılarak buradaki doğal sınırları bozacak ve iz kalmasına sebep olacak şekilde) atılmasından ya da düzgün kapatılamaması nedeniyle kenarların çok görünür olmasından kaynaklanabilir. Bu durum, kesiğin burnun aşağıya bakan bölgesine ve doğal V şeklindeki yapısına uygun şekilde atılmasıyla kısmi önlenir. Bu sayede iz, normal diyalog mesafesinden fark edilmez duruma getirilebilir. Yalnız Kapalı teknik burun estetiğinde dışarıdan görünen herhangi bir yara iziniz olmaz.

Sevgiler

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

twitter: @BurunSanati

facebook: guncelestetik