Burun estetiği cerrahınızı nasıl seçmelisiniz?

Burun estetiği cerrahınızı nasıl seçmelisiniz?

Tatmin edici bir rinoplasti sonucunun sağlanmasında en önemli adımlardan biri, doğru plastik cerrahın seçilmesidir.

Rinoplasti, tüm estetik prosedürler arasında en komplike özelliğe sahip olan operasyondur. Bu nedenle iyi bir estetik cerrahına, önemli rinoplasti deneyimine ve genellikle olumlu sonuçlar alan bir cerrah bulunması gerekir. İyi bir plastik cerrahın aynı zamanda hastalarıyla iyi bir iletişim kurması, hastayı dinleyip kaygılarını geçirebilmesi ve iyi bir tasarım bilgisine sahip olmalıdır. Bu kriterleri karşılayan birçok cerrah var, ancak tüm bunların yanı sıra sizin iyi iletişim kurduğunuz ve kendinizi rahat hissettiğiniz bir estetik cerrah bulmanız önemlidir. Rinoplasti, seçmek için yeterli vaktinizin olduğu, acil olmayan bir prosedür olduğu için, cerrahınızı araştırmak için de yeterli vaktiniz ve imkanınız var. Acele etmeden ve riske atmadan birkaç doktor ile görüşebilir, hem teknik hem de fiyat olarak kendinize en uygun plastik cerrahı seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Estetik Cerrah seçimi hastalar için zorlu bir süreçtir

Burnunda şekil ve yapı bozukluğu olan birçok kişi estetik cerrahını nasıl seçeceği konusunda endişe duyar. Bu çok normal bir süreçtir.

Burun estetiği operasyonunda deneyimli ve referanslı kuvvetli bir cerrah seçilmesi tavsiye edilir. Bunun için daha önceden burun estetiği operasyonu geçirmiş ve sonuçlarından memnun kalmış olan yakınlarınız ya da tanıdıklarınızdan referans alabilirsiniz.

Estetik Cerrahınızın bağlı olduğu sağlık kuruluşu ya da ameliyatı gerçekleştireceği hastane de çok dikkate alınmalıdır. Burnunuzda komplikasyon ya da şekil bozukluğu varsa, deneyimli bir cerrah iyi eğitimli bir ekip ile birlikte durumu değerlendirip düzeltebilir.

Hedeflerinizi ve beklentilerinizi şekillendirmek, riskleri ve faydaları hakkında bilgi edinmek için cerrahınız ile önceden ayrıntılı bir şekilde konuşmalısınız.

Plastik Cerrah seçimin yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer kriterler

Estetik Cerrah seçimi kritik öneme sahip olmakla birlikte, hiçbir cerrah mükemmel bir sonucu tek başına garanti edemez. Burun estetiğinin başarısı burundaki deformasyonun boyutuna, kişinin genel sağlık durumuna, cilt kalitesine, yaşam tarzına, yaşına ve doktorun tavsiyelerine tam uyum sağlamasına da bağlıdır.

Haberin Devamı

Cerrahınızı seçerken nasıl bir burun istediğinizi, estetik cerrahınızın size nasıl bir burun şekli tavsiye edeceğini, ameliyatı nerede ve hangi teknik ile yapacağını, iyileşme sürecinde size vereceği desteği çok iyi öğrenmelisiniz. Ve en önemlisi size vereceği tavsiyeleri dikkate almalısınız.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram: @guncelozturk