Burun Estetiği Öncesi ve Sonrasında Ruhsal Desteğe İhtiyaç Var mı?

Estetik olarak değişim yaşamak isteyen kişilerin bu kararı verebilmek için öncelikli olarak sağlıklı bir ruh halinde olmaları gerekmektedir. Örneğin; çok gergin bir dönemde verilen kararın herhangi bir sağlıklı boyutu olmayacağı bilinmelidir. Gergin anlar ya da çok sıkıntılı bir dönem içerisinde alınmış olan estetik kararlarından ilerleyen süreçlerde pişman olma olasılığınızın çok yüksek olduğunun da bilincinde olmalısınız. Estetik ve bedende kalıcı değişiklikler ortaya koyacak olan operasyonların detaylı incelemeler ve fikir teatileri sonucunda karar verilmesi daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde aldığınız karardan pişman olma gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.

Haberin Devamı

Burun estetiği de aynı şekilde öncesinde sağlıklı bir şekilde düşünülerek alınması gereken kararlardandır. Belki bu süreç içerisinde uzman bir kişiden psikolojik yardım alınması çok daha sağlıklı olacaktır. Uzman bir psikologdan yardım alarak bu tip bir değişimi neden istediğiniz ile alakalı derinlemesine düşünebilir ve sonunda nihai kararınızı da verebilirsiniz. Süreç içerisinde aklınıza takılan bir durum olursa bunu estetik uzman ile paylaşmak da çok önemlidir. Bu şekilde tıbbi olarak da sizi nasıl bir sürecin beklediği ile alakalı olarak bilgi alma imkanını elde edebilirsiniz.

Estetik ameliyat sonrasında da aynı şekilde ruhsal bir yardım almanız gerekebilir. Bu yeni görüntüye alışmak bazı kişilerde bir iki günlük bir süreçken bazı kişilerde çok daha zor olmaktadır. Kendinizi hangi tarafa yakın hissettiğiniz oldukça önemlidir. Sizin bu süreçte alışmanızın zor olacağını düşünüyorsanız psikologlar ile iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bu konuda yardım alan ilk kişinin siz olduğunuzu da düşünmemelisiniz. Estetik operasyon geçiren kişilerin operasyon sonrasındaki ruh hallerinin düzenlenmesi adına psikolojik destek çok büyük önem arz etmektedir.

Estetik Konusunda Dikkatli Karar Verin
Sağlık koşulları bakımından bir sorununuz yoksa estetiğin uygulanması ve iyileşme süreciniz oldukça hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Bu sürece psikolojik olarak uyum sağlamanız da en az bedensel iyileşme kadar önem arz etmektedir. Burun estetiği sonrasında yüzünüze yabancılaşmanız söz konusu olursa bunu takip eden bazı farklı sorunlar ile de karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle estetiği gerçekten isteyip istemediğiniz ile alakalı kesin karar vermeli ve bu kararı da kısa bir sürece sıkıştırmamalısınız. Sağlık sebebi ile operasyon geçirecekseniz ve köklü bir değişiklik yaşanmayacak ise psikolojik destek almak sizin tercihinize bırakılmıştır.

Uzmanınızı doğru seçerek psikolojik yardım alarak elde edeceğiniz sonuç çok daha kusursuz olacaktır. Burnunuzda sağlık nedeni ile et aldırma ya da kemer giderme gibi adımlar atılacak olsa da bu kararı hem konunun uzmanı olan doktorunuz ile hem de psikologunuz ile fikir teatisinde bulunarak aşmalısınız. Bu şekilde elde edilecek olan sonucun sizin için çok daha olumlu olacağı bilinmelidir. Hatta psikolojik yardım alan kişilerin estetik sonrasındaki yorumlarına da bir göz atabilirsiniz. Bu kişiler de yardım almanın adaptasyon sürecini ne denli hızlandırdığını belirterek size doğru yolda olduğunuzu kanıtlayacaktır.

Estetik Ameliyat Öncesi Hazırlık
Sağlık durumunuzun estetiğe uygun olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz. Bunun yanı sıra konusunda uman olmayan hiçbir kişi ile estetik konusunda iş birliği kurmamalısınız. Hatta bir adım ileri gidip yaptığı operasyonlara bir göz atarak kişilerin sonuçtan memnun kalıp kalmadıklarını da kontrol etmeniz sizin adınıza çok daha olumlu olacaktır. Sağlık durumunuz estetik operasyona el verişli değilse öncelikle sağlığınız üzerinde gerekli olan tedaviler gerçekleştirilecek ve bunun akabinde uygun görülürse estetik operasyon uygulanacaktır.

Haberin Devamı

Örneğin diyabet hastalarının durumu çok ciddi ise operasyon geçirmeleri çok da doğru değildir. Kişilerin bu hastalık kapsamında yaralarında iyileşmeler normalden çok daha yavaş gerçekleştiği için kişilerin estetik operasyon geçirmeleri de bir hayli zor olmaktadır. Daha doğrusu estetik operasyon sırasında herhangi bir sorun ortaya çıkmasa bile operasyon sonrasında ameliyat izlerinin iyileşmesi diğer kişilere göre biraz daha yavaş bir biçimde işlemektedir.

Haberin Devamı

Estetik ameliyat öncesi ve sonrasında nasıl sağlık açısından hazırlık yapılıyorsa psikoloji temelde de hazırlıklar yapılmalıdır. Bedensel görünümün değiştirilmesinin kolay bir aşama olmadığını bilmelisiniz. Yeni görünümünüzü kabul etmek için destek almak hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan iyileşmenizi daha da kolay bir hale getirecektir.

Dr.Ercan Aydın
www.bursaburunestetik.com