Burun Estetiği Sonrası Şekli Ne Zaman Oturur?

Burun estetiği ülkemizde kadınlar ve erkekler tarafından en sık talep edilen ve uzmanlıkla da ifa edilen estetik operasyonlardan bir tanesidir. Ülkemizde burun estetiği ve göğüs estetiği konusunda uzmanlık ile hizmet veren birçok farklı doktor bulunmaktadır. Yabancı kişilerin de sağlık turizmi kapsamında ülkemize gelmek istediği dile getirilen noktalardan bir diğeridir.

Türkiye bulunduğu coğrafyada estetik cerrahi konusunda öncü ülke olma yolunda ilerlemektedir. Siz de burun estetiği konusunda farklı uzmanlar aramadan gerekli bütün adımlar ülkemizde gerçekleştirebilirsiz. Burun estetiği gerçekleştirilirken kesinlikle sağlık bakımından da kişilerin tehlikeye düşmemesine özen gösterilmelidir. Genel sağlık her zaman estetik görünümden bir adım önde tutulmalıdır.

Estetik ve İstirahat Dönemi Hakkında Detaylı İnceleme
Kişilerin estetik olabilmeleri için genel sağlıklarında bir sorun olmaması gerekmektedir. Zaten zamanlar bu konuda gerekli olan denetimler yamadan sizin estetik olmanıza da izin vermemektedir. Kan değerlerinden kalp sağlığına kadar birçok farklı alanda sağlığınızın sorunsuz şekilde ilerlemesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde estetik operasyon gerçekleştirme imkanını elde edebilirsiniz. Bu duruma ek olarak bir de yaş konusunda sınırlamalar bulunmaktadır.

Örneğin ergenlik döneminde olan kişilerin estetik operasyon geçirmesine onay verilmemektedir. Bu kişilerin büyüme evreleri, organlarının şekil bakımından değişimleri devam etmektedir. Burun estetiği söz konusu olduğu zaman tam manası ile oturmuş olan yapı üzerinde değişikliklerin yapılması uygun görülmüştür. Ergenlik döneminde olan kişilere operasyon uygulandığı zaman hali hazırda değişimini sürdüren bir yapıya müdahale edilmektedir.

Yaş sınırlamasında bir de son yaş bulunmaktadır. Kişilerin uyum sağlamaları gereken son estetik yaşları 65e kadar uzanmaktadır. Genel sağlık durumu uygunsa daha da ileriye çekilebilmektedir. Fakat bir sınırdan sonra kişilerin kendilerini toparlamaları zor olduğu için estetik operasyon gerçekleştirmeleri de uygun görülmemektedir.

Estetikte operasyonun uygulanmasından sonra vücuda belirli bir süre tanınması gerekmektedir. Operasyondan çıkar çıkmaz sonucu net olarak algılamanız mümkün değildir. Örneğin burun kenarlarında ve göz altlarında meydana gelen morlukların dağılması için en az 3 haftalık bir süreç gereklidir. Tabi ki bu durum sizin geçirmiş olduğunuz operasyonun ağırlığına göre de farklılaşabilmektedir. Burun kemiğinizde büyük değişiklikler yaptırdığınız bir operasyon ise toparlanmanız birkaç hafta daha uzayabilir. Uzman bir kişi ile iş birliği içerisinde estetik operasyonunuzu tamamladıysanız sizin için iyileşme sürecinin sorunsuz geçeceği de garanti edilmektedir. Şişliğin inmesinin daha kolay olması için kişilerin kış mevsimlerini estetik olmak için seçmeleri gerekmektedir. Yaz mevsiminin etkisi ile beraber normalde kısa sürede dağılacak olan şişlikler bile uzun bir döneme yayılabilmektedir.

Estetik Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Estetik sürecinde nasıl bir görünüme sahip olmak istediğinizi direkt olarak doktorunuz ile paylaşmalısınız. Bu konuda eksik bilgi veren kişileri ede ettikleri sonuç diledikleri gibi olmayınca bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde doktorunuz ile isteklerinizi paylaşmalısınız. Doktorunuz da bu isteklerin hangi noktaya kadar kabul edilebilir olduğunu size açıklayabilir ve daha sonrasında operasyonun uygulanmasına geçilebilir. Bu noktada hasta doktor ilişkisi operasyon sonucunun memnuniyet verici olması bakımından çok önemlidir.

Haberin Devamı

Bazı estetik operasyonlar lokal bazıları da genel anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle vücudunuzun anestezi vermeye uygun olup olmadığının da uzman tarafından araştırılması gerekmektedir. Uygun görülürseniz operasyonun uygulamasına başlayabilirsiniz. Özellikle yaş sınırlaması bu noktada büyük önem taşımaktadır. Kişilerin yaşlarının belirli bir sınırın üzerinde olması artık kalp ve damar sağlığının anesteziyi kaldırmasını engelleyebilmektedir. Bu konuda dikkatli bir şekilde inceleme gerçekleştirilecektir. Uzmanlar sizin genel sağlığınızın operasyona uyumlu olup olmadığını belirtmek konusunda yükümlüdürler.

Haberin Devamı

Dikkate alınması gereken bir diğer nokta da iyileşme dönemidir. İyileşme sürecinde size verilen uyarılara ne denli sıkı bir şekilde ayak uydurursanız daha sonrasında elde edilecek olan sonuç da o kadar iyi olacaktır. Örneğin burun küçültme estetiklerinde yüzde şişlikler meydana gelebilir. Buna ek olarak operasyon uygulanan noktalarda morluklar da meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Bu emarelerin ortaya çıkması ile paniğe kapılmamalısınız. Uzmanlar genel olarak bu sorunların ortadan kalkması için soğuk su kompresi önermektedir. Sizin vücut yapınızın nasıl bir tedavi ile daha hızlı toparlanacağı konusunda da uzmanınızdan bilgi almalısınız. Hem operasyonun etkisinin atılması hem de narkozun bedende bıraktığı etkiden çıkılması için belirli bir zaman dilimi tanımalısınız.

Dr.Ercan Aydın
www.bursaburunestetik.com