Burun Estetiği Yaptıracaklara Öneriler

Burun estetiği ameliyatları plastik cerrahi operasyonları arasında hem kadın hem de erkekler arasında en fazla talep edilen ameliyattır. Çünkü yüzün tam merkezinde olan burun, yüzün güzelliğini belirleyen en önemli unsurdur.

Kimi zaman genetik yani doğuştan gelen veya kaza gibi travmalar nedeniyle sonradan burnun şeklinde çeşitli bozulmalar oluşabilir. Burun estetiği ile ilgili en yaygın şikayetler arasında burun kemeri, burunda eğrilik, geniş ya da düşük burun ucu sorunları, burun deliklerinde asimetri, aşırı büyük veya aşırı küçük burun sorunlarıdır. Burunda eğrilik, burun deliği asimetrileri gibi bazı burun sorunları beraberinde nefes alma problemlerine de yol açabilir. Burun estetiği talebi ile plastik cerrahiye başvuran hastalar var olan sorunlarından kurtularak hem fiziksel hem de estetik açıdan daha sağlıklı ve daha doğal bir görünüme kavuşabilmektedir

Haberin Devamı

Yeni teknikler ile operasyonlar çok daha hızlı

Günümüzde burun estetiği operasyonları tıp ve teknolojideki gelişmeler sayesinde artık çok daha hızlı ve hastalar için çok daha zahmetsiz olacak şekilde yapılabilmektedir. Kapalı teknik ile yapılan burun estetiği ameliyatlarında herhangi bir kesi açılmadan sadece burun deliklerinin içinden girilerek düzelmeler gerçekleştirilir. Artık geleneksel yöntemlerdeki gibi tampon uygulaması yerine nefes alma kolaylığı sağlayan aparatlar ya da bantlar kullanılır.

Burun estetiği ameliyatının planlanması

Burun estetiği operasyonlarının planlanmasına öncelikle hastanın fiziksel olarak muayenesinin yapılması başlanır. Burnun fiziksel muayenesi sırasında burundaki sorunlar tespit edilir. Hastanın burnu ile ilgili şikayetleri dinlenir ve nasıl bir burun istediği öğrenilir. Bilgisayar destekli programlar aracılığı ile hastanın fotoğrafları üzerinden altın oran hesaplamaları yapılarak yeni burnun şekline karar verilir. 3D tasarımlar aracılığı ile nasıl bir buruna sahip olacağı ameliyattan önce hastaya gösterilir. Hasta ile birlikte burnun nihai şekline karar verilir. Yeni burnun şeklini belirlerken amaç hastanın hayale ettiği burun ile yüze en uyum sağlayacak burun arasındaki orantıyı yakalamaktır. Estetikli olduğu belli olmayacak kadar doğal burun tasarımı elde etmektir.

Haberin Devamı

Günümüzde yapılan burun estetiği operasyonlarında hasta genellikle burun estetiğinden 1 gün sonra evine gidebilmektedir. Yaklaşık 1-2 haftalık bir süre hastanın iyileşmesi için yeterli olmaktadır. Ancak burnun şeklinin tam olarak ortaya çıkması için ortalama 6 ay ile 1 yıllık bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

Cerrah ve hastane seçimi çok önemli

Burun estetiği operasyonlarında hekim seçimi çok önemlidir. Çünkü kötü geçen estetik operasyonlar arasında revizyonu en zor olan burun estetiği ameliyatlarıdır. Öncellikle alanında uzman ve referanslı bir cerrah seçilmelisiniz. Hasta ile cerrah arasında kurulacak olan iletişimin kalitesi ameliyatın en önemli aşamalarından birisidir. Çünkü cerrah ile hasta arasında kurulan iletişim hastanın beklentilerini tam olarak ifade ve cerrahın kendisine sunacağı önerileri dikkate almasını sağlar.

Haberin Devamı

Günümüzde plastik cerrahi kadın ya da erkek herkese estetik açıdan daha güzel görünmek için artık her türlü kolaylığı sunmaktadır. Siz de daha güzel ve daha mutlu hissetmek için plastik cerrahinin sunduğu bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com