İstanbul Büstkid 1'İnci Olağan Kongresi Gerçekleşti

Büstkid 1'İnci Olağan Kongresi Gerçekleşti

04.12.2017 - 11:50 | Son Güncellenme:

.

Büstkid 1İnci Olağan Kongresi Gerçekleşti

BÜSTKİD 1’inci olağan genel kurulu tamamlandı. Tek liste halinde girilen seçimde Derya Kök, oy birliği ile yeniden başkan seçildi.
Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD) 1’inci olağan genel kurulu tamamlandı. 55 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı kongre de kurucu Başkan Derya Kök seçime tek liste ile girerken, oy birliği ile seçildi. Yapılan açıklamada, yeni yönetim kurulu şöyle oluştu: Derya Kök (İstanbul Girişimciler Derneği), Metin Kurt (Güzelce Sosyal Yardımlaşma Derneği), Yusuf Kurt (Tepecik Trakya Rumeli Yardımlaşma Derneği), Utku Kızıltan (Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği), Gürcan Acun (Ulus Mahalle Muhtarlığı), Zeynep Akkan (Sinanoba Mahalle Muhtarlığı), Hasan Terzi (Bisiklet İhtisas Kulübü), Metin Pınarcı (Tepecik Minibüsçüler Derneği), Burak Akhan (Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı).
Ayrıca, Hukuk Platformu temsilcisi Av.Nilgün Ünsal’ın Divan Başkanlığı, Fatih Mahalle Muhtarı Resul Ar ve Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkanı Kamuran Akalın’ın Divan Üyeliği yaptığı genel kurulda hazırlanan Disiplin Yönetmeliği de genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.
BÜSTKİD Başkanı Derya Kök, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "BÜSTKİD Geçici Yönetim Kurulu olarak kurulduğumuz günden itibaren tüzüğümüzün 5’inci maddesinde de açıkça belirtilen ’Vatanın bütünlüğü, devletin ve bayrağın tekliği, Atatürk ilke ve devrimleri, cumhuriyet, laiklik, Türkçe, hukukun üstünlüğü ve Büyükçekmece’ ortak değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmış ve bu değerleri benimseyen STK’larımızı bünyesine katma konusunda gayret göstermiştir. Geldiğimiz günde Esnaf Odası, Şoförler Odası ve Ziraat Odası olmak üzere 3 meslek odamızın yanı sıra 17 mahalle muhtarlığımız ve 26 derneğimizin temsil edildiği toplamda 46 üye kuruluşun biraraya geldiği, kent yönetimine de ciddi katkıları olabilecek güçlü bir çatı kuruluş, fiili bir federasyon oluşturulmuştur. Toplumda oluşan kutuplaşmayı en aza indirebilmek, dostluk kardeşlik barış hoşgörü ideolojisi ve Mustafa Kemal ruhu etrafında güçlerimizi birleştirmek amacıyla başlattığımız hareketimizin daha da ileriye taşınacağından kimsenin endişesi olmasın. Kurucu arkadaşlarımız başta olmak üzere yönetimin içinde ya da dışında görev alan emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Yeni Yönetim Kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımını gerçekleştireceği açıklandı.