Kocaeli Bütçe Uygulama Sonuçları

Bütçe Uygulama Sonuçları

15.05.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: "Bütçe açığına rağmen, ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz"

Bütçe Uygulama Sonuçları

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bütçe açığına rağmen, ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Zeytinoğlu, Maliye Bakanlığının bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

Nisan ayında 3 milyar lira bütçe açığı verildiğini belirten Zeytinoğlu, "Geçen yılın ilk dört ayında 5,4 milyar lira fazla vermemize rağmen, ilk bu yıl açık 17,9 milyar liraya ulaştı. Maliye Bakanımızın açıklamalarına göre, yapısal reformların hayata geçirilmesi ve ekonomide canlanmaya yönelik alınan tedbirlerle bu açığı verdik." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, gelir ve gider alt kalemlerine değinerek, şunları kaydetti:

"Nisan ayında giderlerde en büyük artış yüzde 44,9 ile cari transferlerde olmuştur. Gelirler tarafında ise vergi gelirlerinde yüzde 14,3’lük artış bütçeye olumlu yansıdı. Önümüzdeki aylarda da ekonomide canlanmanın devam edeceğini ve vergi gelirlerinde artışın süreceğini tahmin ediyoruz. Bütçe açığına rağmen, ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ocak-nisan döneminde bütçe gelirleri yüzde 9 oranında artarak, 197,8 milyar lira, giderler ise yüzde 22,5 oranında artarak ve 215,7 milyar lira olarak gerçekleşmiş, 17,9 milyar lira bütçe açığı verilmiştir. Geçen yıl aynı dönemde bütçemiz 5,4 milyar lira fazla vermişti."