Gündem Bütün sorun erkeklerde

Bütün sorun erkeklerde

14.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaan Müjdeci'nin Venedik'ten ödüllü dönen ‘Sivas’ filmi Altın Portakal’da izleyiciyle buluştu. Müjdeci, ‘Erkekler bir şekilde savaş çıkarıyor. Kendimle de bir problemim var’ diye konuştu

Bütün sorun erkeklerde

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde önceki gün iki ulusal yarışma filmi izleyici karşısına çıktı. Bunlardan ilki Levent Soyarslan’ın yönettiği ‘mockumentary’ (kurmaca belgesel) ‘Oflu Hoca’yı Aramak - O.H. A.’ idi. Antalya izleyicisinin uzun süre alkışladığı filmde Karadeniz’in efsanelerini araştıran bir film ekibinin maceraları merkezde.

‘Gezi’den önce çekildi’
Filmden sonra yapılan soru cevap bölümünde konuşan Soyarslan, “Kurmaca belgesel türüyle mizahı gerçekçi bir dil üzerine kurmaya çalıştım” dedi. Filmin tanıtım sponsorluğunu üstlenen İnci Sözlük’ün sahibi Serkan İnci ise filmle ilgili “Karşımızdaki Gezi’de sokağa sızan mizahın sinemaya yansıması” dedi. Soyarslan, Gezi göndermeleri içeren yüzde 80’inin Gezi’den önce çekildiğini ama kalan son bölümlerde Gezi’den esinlendiğini belirtti.

‘Evrensel bir konu’
Önceki gün gösterilen diğer yarışma filmi ise Kaan Müjdeci’nin ana yarışmada yer aldığı Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönen filmi ‘Sivas’tı. İlk filmi ‘Sivas’la uluslararası sinema dünyasında dikkat çeken Müjdeci, filmin Antalya’daki gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.
Müjdeci, Aslan adlı çocuğun yaralı halde bulduğu dövüş köpeği Sivas’la ilişkisi üzerinden erkek dünyasıyla ilgili karanlık bir tablo resmeden filmin derdinin erkeklerle olduğunu açıkladı: “Türkiye’deki erkeklerin dünyadaki erkeklerden farkı yok. Bu film, Norveç’te geçseydi erkekler, balinaları deşerdi. Erkekler bir şekilde savaş çıkarıyor. Kobani’ye girmeye çalışan da IŞİD’in erkekleri... Konunun yerel değil, evrensel olduğunu düşünüyorum. Benim erkeklerle problemim var. Erkek olduğum için kendimle de problemim var.”