Gündem Büyü bahanesiyle dolandırıcılığa hapis

Büyü bahanesiyle dolandırıcılığa hapis

30.10.2014 - 17:50 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de 6 yıl önce ‘büyü yaptırma’ bahanesiyle 200 bin TL’lik altın dolandırıcılığı yaptığı ileri sürülen şüpheliler 2 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.

Büyü bahanesiyle dolandırıcılığa hapis

16 Nisan 2008 tarihinde Eskişehir’in tanınmış kişilerinden Eşref Çakır’ın hayatını kaybetmesi sonrasında yakınlarına taziye amacıyla giden F.A. (68) ile kızı G.A.’nın (33), evde bulunan Çakır’ın kızı Ezgi Çakır’a, "Babanı büyüler öldürdü. Sizleri de büyüler öldürecek. İstanbul’da tanıdığımız var. Hocalara gidip karşı büyü yaptırabiliriz ama bize biraz altın lazım” diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilmişti. Ezgi Çakır'ın annesine ait yaklaşık değeri 200 bin TL olan altınları farklı zamanlarda şüphelilere verdiği veya kargo ile gönderdiği ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

İNTİHAR ETMİŞTİ

Yaşanan bu olaylar sonrasında Ezgi Çakır, 1 Ağustos 2008 tarihinde intihar ederek hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında Çakır ailesi, F.A. ile kızı G.A.’dan "dolandırıcılık" yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi olmuş, polis ekipleri yaptıkları çalışma sonrasında 2 şüpheliyi yakalamıştı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde G.A. ile F.A.’nın yargılanmasına devam edildi.

Karar duruşmasında tutuksuz yargılanan F.A. ile mağdur ve sanık avukatı hazır bulundu. Mahkemede konuşan F.A. suçlamaları kabul etmedi. Heyet, G.S. ile F.A.’yı dolandırıcılık" suçundan 2’şer yıl 9 ay hapse mahkum etti.