Ege Büyük Altay'a şampiyonluk yakışır

Büyük Altay'a şampiyonluk yakışır

26.04.2018 - 01:26 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren siyah beyazlılar, kalan son iki maçı da kayıpsız geçip muhteşem taraftarıyla doğrudan Spor Toto 1. Lig’e çıkmak için gün sayıyor

Büyük Altaya şampiyonluk yakışır

Bülent Buda: Tünelin ucundaki ışık göründü. Maç maç konuşalım. Önce bu hafta Pendikspor. Kazanmadan dönmek yok. Ardından Atatürk Stadı’nda yaşayacağımız büyük şölen. Gümüşhane maçı. Büyük takım böyle günlerde kendini belli eder. Saçının telinden tırnağının ucuna kadar tüm yüreğinle odaklanmalı bütün herkes. Yönetim, oyuncular, taraftar, basın, İzmir, hepimiz... Altay’ı 1. Lig’de görmek için o mutluluğu yaşamak için bütün İzmir kenetlenmeli. Birbirimizi kıskanmanın, hırpalamanın zamanı değil. Sevgi zamanı. İzmir’in, Altay’ın başarısı için her şey. Bireysel saplantılardan vazgeçmeye değer. Haydi Büyük Altay...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bülent Abim ışık göründü diyor. Çok güzel bir tespit. Ama benim ilavem var. Artık her şey Altay’ın elinde. İki maç iki galibiyet. Merhaba Spor Toto 1. Lig. Grubunda en az gol yiyen Hacettepe’ye 3 gol atıyorsun. Kimse şaşırmasın. Bülent Abimle benim yazılarımı takip edenler bilir. İfadelerimizden bir adım geriye adım atmadık. O da nedir? En güçlü kadro Altay’da. Yeni teknik sorumlu Özden Töraydın geldi, ufak dokunuşlar yaptı. Doğru kadro mühendisliği ve iki maç 6 puan. Büyük Altay taraftarı kalan iki maçta da 6 puan istiyor. Hacettepe karşısında ilk yarıda gol dışında pozisyon yoktu. İbrahim Akın oyuna girdikten sonra ustalığını gösterdi. Rakibi çözdü, pas oyununun merkezi oldu. Necdet, asist ve sağdan bindirmelerine ilk goldeki gibi devam etti. Kaptan Murat yine golünü attı. Ozan Sol güzel gollerine devam ediyor. Orta alanda Ferhat daha doğru oynadı ve pas oyununda İbrahim’e eşlik etti. İbrahim Öztürk bu takımın sigortası. Bireysel olarak takım gücünün farkında. Pendik ve Gümüşhane maçlarından alınacak 6 puan büyük özlemi giderecektir. Altay için tek şart takım sevgisi ve desteğin en üste çıkması. Hadi artık iki adım kaldı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Kaldı 180 dakika. Önce Pendikspor deplasmanı, ardından final maçı evinde oynayacağı Gümüşhanespor. Geçtiğimiz sezon aynı şampiyonluk heyecanını Antalya’da hep birlikte yaşattı bizlere Büyük Altay. Bu sene de aynı coşkuyu ve heyecanı yaşatacağına, hak ettiği bir üst lige çıkacağına inancımız tam. Yeter ki maç maç düşünsünler ve kalan 180 dakikaya rehavete kapılmadan odaklansınlar. Haydi Büyük Altay sana şampiyonluk yakışır.

Son 180 dakika hadi artık uyanın!

Bülent Buda: Bodrum galibiyeti dışında 3 tane beraberlik, 6 puan kayıp. Hem de zamanın tam da kazanılacak yerinde. Oraya kadar getir, sonra vites değiştir, emeklemeye başla. Fatih’in maç öyküsünü okumadan özellikle önce yazıyorum. Buca maçının bir öncesi Bodrum karşısında izlediğim Menemen’in sergilediği futbol bu haftaki iki puan kaybın sinyallerini vermişti. Bodrum karşısında izlediğim Menemen’in futbol kalitesi eğer devam ederse bu haftaki Buca’yı yenmelerine yetemez diye düşündüm ve yanılmadığımı gördüm. Takımın büyük bir çoğunluğu kazanma karakterlerini yitirmiş sanki. Beceri yoksunluğunun yanı sıra üzerlerine ölü toprağı dökülmüş. Biz bu olumsuz görüntünün çok iyisini izlemiştik. O bildiğimiz coşkulu görüntünün çok uzağındalar. Buca’da bunu bir kez daha kanıtladılar. Yine de her şeye karşın şampiyonluk orada. Hala duruyor. Üzerlerindeki ölü toprağını silkelesinler, kendilerine gelsinler, gerçek futbollarını oynasınlar, şampiyonluğu alsınlar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Hatay’ın sahasında gol yediği haberi geliyor. Buca karşısında 3 puan alsa her şey elinde. İkili averajlada Hatayspor’un önündesin. Ancak ne o, gözlerime inanamıyorum. Buca kalesine gitmeye bile korkuyorlar. Hızlı atak geliştiremiyor. Oyun zekasıyla, gücünü birleştiremiyor. Hücumda yoksun. Bitiricilik desen bir felaket. (Hiçbir futbolcunun ismini hele olumsuzlukta anmam. Ancak maça sonradan giren o Yıldıray’ın attığı şutu hala anlamış değilim.) Bu maçta orta alanda Samet Gülhan’ın eksikliğini gördüm. Ancak bir alkış Alberk’e. Oyunu çift yönlü oynadı ve bütün ataklarda o vardı. Bölgesini son derece iyi korudu. Yani yazıktır, haftalardır süren kötü gidişe bir türlü çözüm bulunamıyor. Eskiden takım halinde fiziksel olarak güçlüydü. Şimdi bu gücünden eser yok. Yazık. Menemen halkının özlemi ve takımını üzüntüyle izleyen Tahir Başkan’ın çektiği ızdırabı yakinen izledim. Yine de iyimser olalım. Hiçbir şey bitmedi son iki maçta 6 puan alınırsa evinde puan kaybeden Hatayspor dışarıda niye kaybetmesin. İşte futbol böyle bir şeydir. Kendin kazanamazsın başkalarının aldığı sonuçlara bağlı kalırsın. Yine de umutlu olmaya çalışıyorum. İnşallah yanılmam.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Şampiyonluğa giden yolun gül bahçelerinden geçmediğini biliyoruz, ancak Menemen Belediyespor’un son haftalardaki motivasyon düşüklüğünü ve bazı futbolcuların umursamaz tavırlarını anlamakta da güçlük çekiyoruz. Koca sene mücadeleni vermişsin, zor yollardan geçip şampiyonluğun kapısını aralamak üzeresin son 180 dakika daha mücadele edeceksin. Bunu sizlere inanan Tahir Başkan ve Menemen halkı için yapmak zorundasınız arkadaşlar. Hadi uyanın artık. Mutlu sona ulaşmanıza sadece 2 hafta kaldı.

Haberin Devamı

Büyük Altaya şampiyonluk yakışır

Bucaspor, heyecanı seviyor!

Bülent Buda: Kendim ettim, kendim buldum türküsünün karşılığıdır Bucaspor. Bugünün yöneticileri gelinen kötü durumdan ötürü en masum olanlardır. Bu kötü gelişmelerinin bir başlangıcı ve ilerleyen süreci var. Bu işin bu noktaya varmasında sorumlu olanların ses tellerinde bir arıza oldu. Suskun oldukları kadar ortalıkta da hiç görünmüyorlar. Bir takım zirveye çıkıp bu noktaya nasıl iner? Neden olanlar hikayeyi yazsın, çok okunanlar listesinde yer alırlar. Böylesine büyük bir sorunu alaya aldığımı düşünenler olabilir. Evet aynen öyle. Aklı başında okumuş, eğitilmiş, kendi alanında öncü olmuş insanlar birden buhar oldu şu günlerde. Nasılsınız? İyimisiniz, mutlu musunuz? Rüyalarınız ne durumda?

Fatih Tanfer: Pazartesi maç yorumumu yazdığım için Bucaspor’un oynadığı oyun hakkında tekrara gerek yok. Bülent Abim Buca’yı anlatıyor ben dinliyorum. Neden olanlar hikayeyi yazsın dedi. Uzun vadede bu hikayenin yılları var. Bu yılın hikayesine gelince şimdi çekitiğin rakiplerin 7 puan önünden buralara gelindi. Sadece ikinci yarıda yazdığım yazıları kontrol ettim, perşembe günü kritiklerimizde 5 defa Bucaspor tehlikeyi sever aman dikkat demişiz. Yani bu seneki hikayeye adım adım gelindi. Bizim amacımız saha içindeki gördüklerimizi yazmak. Artık son iki haftata da bugüne kadar olduğu gibi moral vermek. Kalan iki maçta alınacak 6 puan birçok problemi halleder. Bucaspor’a da bir şey olursa çok yazık olur. Menemen maçında da gördüğüm gibi çok yetenekli ve geleceğe umut veren gençleri var.

Mehmet Demirtaş: Son iki haftaya girerken Menemen Belediyespor’dan aldığı 1 puanla puanını 32 yaptı. Ancak ateş hattından kurtulamadı. Yine ince hesaplar yapılmaya başlandı. Burada sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden bu gençleri kutlarken en büyük alkışı ise geç de olsa büyük desteklerini son haftalara taşıyan Bucaspor sevdalıları hak ediyor. Futbolcular kadar en az tribünde onlar da mücadele verdi. Umudumuz bu kadar mücadelenin karşılığını bu sene bu ligde kalarak almaları yönünde.

Asırlık çınara sahip çıkın

Bülent Buda: Oyun alanı içindeki işimiz bitti. Gerçek şu ki bir alt lige daha düştü Karşıyaka. Üstüne birikmiş borç yükü, kulübün tüm dokularını parsellemiş. Bunun adı ne? Kanser! Savaştığın kadar varsın yoksa bitersin. Birtakım gevezeler hala konuşuyor, hep konuştular boşa. Avara kasnak. Durum ortada. Kral çıplak. Şimdi bu aşamada yönetim ile genel kurul üyeleri yaşamsal kararı alacaklar, ya da alamayacaklar. Cesaret ile korkaklık seçeneği arasında bir yerdeler. Korkmasınlar, versinler yürekli bir karar. Bu kulübü, bu takımı çıkarcılardan soyutlasınlar önce. Temize çıkarsınlar. Korkmasınlar, yürekli olsunlar.. Büyük çoğunluk Karşıyaka’dan böyle bir karar bekliyor.

Fatih Tanfer: Karşıyaka, gerçek anlamda bir spor kulübü. Sadece futbol yok. Birçok branşta gücünü gösteriyor. Cumartesi gecesi Pınar Karşıyaka’nın basket maçına gittim. Hem maçı hem o muhteşem taraftarı ve de Başkan Turgay Büyükkarcı ve arkadaşlarını olduğum yerden izledim. Karşıyaka’nın geleceği için doğru planlama ve doğru yaptırımların şart olduğunu bir kez daha kendimce inandım. Yönetimin kurtuluş için doğru olan neyse gerekenleri yapacağına inanıyorum. Çünkü onların cesur, doğru karar alacak düşünce içinde olduklarını biliyorum. Hakikaten büyük Karşıyaka camiası bugünleri hak etmiyor. Gelecek planlaması doğru yapılırsa hak ettiği yere de gelecektir.