İstanbul Büyük Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek Türkü Ve Deyişleriyle Anıldı

Büyük Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek Türkü Ve Deyişleriyle Anıldı

24.02.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Büyük Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek Türkü Ve Deyişleriyle Anıldı

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Küçükçekmece’de düzenlenen programda türkü ve deyişleriyle anıldı.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, merhum Türk halk müziği sanatçısı büyük ozan Ali Ekber Çiçek anıldı. Başak İkiz’in sunumu ve Ali Ekber Çiçek’in ‘evlatlarım’ dediği halk müziği sanatçıları Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin’in katılımıyla gerçekleşen programda, ünlü sanatçı türkü ve deyişleriyle ölümsüzleşti. Merhum sanatçının kızı Ebru Çiçek’in de katıldığı programda Çiçek, duygusal anlar yaşadı.

“Bugün ‘Haydar Haydar’ı kimsenin yazma şansı yoktur”
Programda sanatçılara 4 kişilik orkestra eşlik etti. Ali Ekber Çiçek’le çalışma fırsatı bulan Zafer Gündoğdu merhum sanatçıyı şu sözlerle anlattı:
“O, Alevi, Bektaşi deyişlerini Türkiye’ye ilk duyuran isimdi. 5 yaşında Cem ibadetinde sazı eline vermişler. Sazını mürşidi bilirdi. Hayatı boyunca yaptığı tüm deyişler insan-ı kamil olmaya yönelik. Kendisini ilk olarak Muzaffer Sarısözen fark etmiştir. Deyiş ve türküleri Anadolu’nun onunla kimlik bulmuş hali. Bağlamasında tek notaya vursun, Ali Ekber Çiçek olduğu anlaşılır. ‘Haydar Haydar’ isimli eseri, bir başyapıttır. Bugün herhangi bir bestecinin oturup ‘Haydar Haydar’ı yazma şansı yoktur. İlmik ilmik işlenmiş bir eserdir. Bu şekilde eser vermesinin sebebi Hak aşığı olmasıdır.”

“Vefa gösteren herkese teşekkür ederim”
TRT sanatçısı Aysun Gültekin’de Ali Ekber Çiçek’in “Yine mi Gurbetten Haber Var, Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma, Sabahtan Uğradım Ben Bir Fidana, İzzetli Hikmetli Bilirim Seni” gibi sevilen türkü ve deyişlerini seslendirdi.
Programda babasının türküsünü seslendiren ve gözyaşlarına engel olamayan Ebru Çiçek, “Babam, Zafer Gündoğdu ve Aysun Gültekin’e ‘evlatlarım’ derdi. Beni mutlu eden şey babamı benim kadar seven sizlerin olması. İyi ki varsınız. Programı düzenleyen vefa gösteren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.