Büyük kalçalar, içgüdülerimiz ve estetik

Geçen yazımda Brezilya poposunun neden bu kadar seksi olduğunu kendimce anlatmaya çalışmıştım. Bu yazımda ise, estetik cerrahiden yardım alarak Brezilya poposuna nasıl kavuşulabileceğinizi okuyacaksınız.

Yükselen bir trendden bahsediyorum, ismi Brezilya poposu. Aslına bakarsanız bu görüntü bugüne kadar hep elbise altından “varmış gibi” gösterilen bir durumdu. Kate Moss’u ve onu takip eden zayıflık akımını dışlayarak düşünürsek, birkaç yüzyıl öncesinde bile, korselerle sıkıştırılmış bel kıvrımı ve kabarık elbiselerle geniş gösterilmiş kalçaları gözlemleriz.

Haberin Devamı

Sonra ünlü iç çamaşırı markaları silikondan üretilmiş kalçayı dik ve formunda gösteren tak-çıkar protezler ürettiler. Bayanlar bu aparatları konforlu bir şekilde kullanamadıklarından yakınıp durdular. Günümüzde bu denli kapalı kostümler tercih edilmediği ve konfor arandığı için “varmış gibi” göstermek yerine, dolgun kalçalar ve ince bel için estetik cerrahiden yardım alarak bu kıvrımlar “var ediliyor” . Kalem eteğin, dar bir kotun ve tabi bir plaj giysisi içinde bile olsanız, bu hatlara kavuşmuş bir bedenle rahatça yaşayabiliyorsunuz.

Örümcek Ağı Estetiği ve Cihantimur Yağ Transferi

Yeni teknikler, buluşlar kısaca estetik cerrahiye yenilikler katmayı çok seviyorum ve zamanımın çoğunu hatta kazancımın yüklü bir kısmını bu araştırma ve geliştirme işlerine yatırdığımı söyleyebilirim. Brezilya Poposu estetiğinde de bu tekniklerden yardım alarak uygulamalar yapılabiliyor. Soyadımla anılan ve bilimsel makale olarak yayımlanan Cihantimur Yağ Transferini ve son yılların favori gençleştirme uygulaması Örümcek Ağı tekniğini, Brezilya poposu estetiğinde kullanıyorum.

Kendi bedeninizden elde edilen dolgu

Kalçaların daha dik durması için öncelikle bölgeye Örümcek Ağı Estetiği yapıyoruz. Sonrasında bel ya da karın bölgesinden alınan, bölgesel yağı, kök hücreden zengin hale getirerek büyütme işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu iki işlem kalçaların dolgunlaşmasını, dirileşmesini, kök hücre sayesinde cildinin canlanmasını ve form kazanmasını sağlıyor. Ayrıca bu sayede yağı nereden aldıysak, o alanda da incelme ve küçülme oluyor. Kendi bedeninizden elde edilen bir dolgu maddesi, yani kendi yağınız, bölgeye istenilen formun kazandırılmasına ekstra bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Naked Ape”-“ Çıplak Maymun”

Brezilya poposuna sahip olmak istiyorsanız, gelişmiş teknolojiyle yukarıda anlattığım gibi bir uygulamayı düşünebilirsiniz. Şimdi size enteresan bir bilgi daha aktarmak istiyorum. Zoolog Desmond Morris’in, kaleme aldığı “Naked Ape”-“ Çıplak Maymun” isimli kitabında bir görüşü vardır. Morris, insanın ellerini kullanmadan iki ayağıyla dik bir vaziyette yürümeye başlamasından sonra, göğüsler çekici hale gelmiştir ve o zamana kadar asıl çekici olan kalçalardır görüşünü savunur. Kısaca insanoğlu her şeyden evvel ilk önce kalçaları çekici bulmuştur demek istiyor. Bugün dünyada kalça estetiğinden çok daha fazla meme estetiğinin yapıldığını düşünürsek, kalçaların pabucunun dama atıldığını ama son zamanlarda tekrar hatırlandığını söyleyebiliriz. Kadın yürüyüşünün çekiciliği ise, hormonlardan kaynaklanan yağ birikimine, dolayısıyla yürürken ahenk veren yuvarlaklaşan hatlara bağlıdır. Göğüsler ve kalçaların yuvarlak ve çıkıntılı olmasını işte bu sebeplerden, içgüdüsel olarak istiyor olabiliriz. Ne dersiniz, Desmond Morris haklı olabilir mi? Çoğu zaman içgüdüleri dinlemek en doğru seçimdir.

Haberin Devamı

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com