Gündem Büyük Kulüp, 21 yıllık başkanını kaybetti

Büyük Kulüp, 21 yıllık başkanını kaybetti

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akciğer kanserine yenik düşerek yaşamını yitiren ünlü işadamı Duran Akbulut (80), geride başarılarla dolu bir mazi ve unutulmaz hatıralar bıraktı. 1974 yılından bu yana “Büyük Kulüp Derneği” yönetim kurulunda yer alan Akbulut, son 21 yıldır bu derneğin başkanlığını yürütüyordu.

Büyük Kulüp, 21 yıllık başkanını kaybetti

Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut, 1937 yılında Sivas’ın Suşehri ilçesinde doğdu. Akbulut ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’un yolunu tuttu. 1959’da ticarete atılan Akbulut, 1970’lerden itibaren çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde yer aldı ve 1976’da Büyük Kulüp’ün kapısından içeri adım attı.
1996’da başkan oldu
Akbulut, 1978’den 1994’e kadar Büyük Kulüp Derneği için çalışmalar yürüterek ikinci başkanlığa yükseldi. Takvimler 1996 yılını gösterdiğinde, 8 bin üyesi bulunan zenginler kulübünün başında Duran Akbulut vardı. Ömrünün son 21 yılını gece, gündüz demeden Büyük Kulüp’ün gelişmesi için harcayan Akbulut, aynı zamanda Ülker Grubu Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak iş dünyasındaki başarılarını sürdürmeye devam ediyordu. Akbulut, bir süre önce yakalandığı akciğer kanserine yenik düşerek geçtiğimiz gün yaşamını yitirdi.
Akbulut için ilk tören yarın saat 10.30’da ‘ikinci evim’ dediği Büyük Kulüp’te düzenlenecek. Öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazı kılınacak Akbulut, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Akbulut’un oğlu Atınç Akbulut, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Babam hayatı boyunca ‘Önce aileme sonra başkanlık yaptığım Büyük Kulüp’e yararlı olabilmek için çalıştım’ derdi. Rahmetli babamız, her defasında Atatürk ilkeleri ışığında yetişecek nesillerin önemine dikkat çekerdi” dedi.