Gündem Büyük Kulüp efsane başkanını uğurladı

Büyük Kulüp efsane başkanını uğurladı

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en köklü derneklerinden olan Büyük Kulüp, 21 yıllık başkanı Duran Akbulut’u son yolculuğuna uğurladı. Akbulut, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi

Büyük Kulüp efsane başkanını uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden işadamı Duran Akbulut (80), dün toprağa verildi. Akbulut, 21 yıl başkanlığını yaptığı Büyük Kulüp’ün bayrağına sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlandı.
İşadamı Duran Akbulut için dün ilk tören 1996 yılından beri yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Caddebostan’daki Büyük Kulüp’ün bahçesinde gerçekleştirildi. Duran Akbulut’un eşi Ayten Akbulut ile oğulları Atilla ve Atınç Akbulut taziyeleri kabul ederken, törene kulüp çalışanlarının yanı sıra eski bakanlardan Mehmet Ağar, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, sanatçı Orhan Gencebay, Erol Evgin, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve çok sayıda işadamı da katıldı.

‘Onu çok özleyeceğiz’

Törende bir konuşma yapan Büyük Kulüp Genel Sekreteri İnal Aydınoğlu, “Vizyon sahibi bir insanı kaybettik. Onun hayatını renklendiren arkadaşları, ailesi ve ailesi kadar sevdiği Büyük Kulüp’tü. Büyük Kulüp dostluk, arkadaşlık ortamı içinde yürüsün diye çabalardı. Hastalığının son günlerinde bile ‘Kulüp nasıl?’ derdi. En büyük özlemi kulübe dönüp arkadaşlarıyla birlikte olmaktı. Onu özleyeceğiz” dedi.

Törenin ardından Duran Akbulut’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı içerisindeki camiye götürüldü. Buradaki törene Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Tören sırasında Duran Akbulut’un tabutunun üzerine Büyük Kulüp bayrağı serildi. Törende Duran Akbulut’un eşi Ayten Akbulut gözyaşlarına boğulurken oğlu Atınç Akbulut, “Bir süredir tedavi görüyordu. Büyük üzüntü duyduk” dedi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Akbulut’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Büyük Kulüp efsane başkanını uğurladı

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Büyük Kulüp’ün 21 yıl başkanlığını yapan Duran Akbulut’un cenaze törenine katılarak taziyelerini sundu.

Büyük Kulüp efsane başkanını uğurladı

Duran Akbulut, Kadıköy’deki Büyük Kulüp’te düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra defnedildi.