Ankara Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

10.11.2017 - 12:07 | Son Güncellenme:

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla İzmir'de anma etkinliği düzenlendi

Büyük Önder Atatürkü Anıyoruz

İZMİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla İzmir'de anma etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörlüğü tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törende konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'i kuran kahramanları minnet ve şükran duygularıyla andığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu insanının başka bir ülkenin egemenliğine girmesini kabul etmediğini ve Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını dile getiren Güden, Cumhuriyet'in herkesin hayallerine dokunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma çabalarının halen sürdüğünü dile getiren Güden, "30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu. Ne mutlu ki öyle güzel ve sağlam bir temel üzerine kurulmuş ki bu devleti yıkamadılar. Son olaylar göstermiştir ki milletimiz artık dışarıdan müdahalelere karşı koyuyor." dedi.

Etkinlikte, Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı "Tanıklarından Atatürk" isimli belgesel sunuldu. İYTE halk dansları topluluğu gösteri yaptı.