Ekonomi Büyük resmi dünya görecek

Büyük resmi dünya görecek

20.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2005 yılında hayata geçirdiği ‘Büyük Türkiye Resmi’ kampanyasıyla 3 yıl Türkiye’yi dolaşan TİKAD, kampanyayı uluslararası boyuta taşıyarak dünyada olumsuz Türkiye algısını kıracak

Büyük resmi dünya görecek

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye’nin uluslararası arenadaki markalaşma sürecine katkı sunmak ve doğru bir Türkiye algısı oluşturmak için seferberliğe başlıyor.

Haberin Devamı

‘Büyük Türkiye Resmi’ kampanyasıyla 2005’ten itibaren 3 yıl Türkiye’yi dolaşan TİKAD, şimdi kampanyayı uluslararası boyuta taşıyor. TİKAD, Türkiye’deki kampanyayla tarihi ve kültürel değerlerin öne çıkarılması, ekonomik kaynakların verimli değerlendirilmesi gibi çalışmalar yapmış, ayrıca çok sayıda yerele girişimciye destek vermişti.

Kampanyanın uluslararası boyutunda ise tüm bağlantılarını ve işbirliklerini kullanarak Türkiye’yi anlatacaklarını vurgulayan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini istedi.

Bulut, “Kampanyamızın ikinci adımında ‘Mavinin Gücü’ projemizi geliştirdik. Bir deniz ülkesi olan Türkiye’nin denizlere kıyısı olan ülkelerle arasındaki bağları güçlendirmesini, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini hedefliyoruz. Konferanslar, sergiler, fuarlar gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bakandan destek

UNESCO Uluslararası Hoşgörü Günü etkinlikleri dolayısıyla Türkiye İş Kadınları Derneği’nce düzenlenen ‘Tarihten Bize En Güzel Miras: Barış ve Hoşgörü’ toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise, yapacakları faaliyetlerde tam destek sözü verdi.

Bakan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş’un katıldığı TİKAD toplantısında ayrıca İstanbul Valisi Vasip Şahin ile eşi Şeyma Şahin ile çok sayıda iş kadını yer aldı.

Türk kadının toplumdaki yerinin önemine vurgu yaparak iş hayatında kadın sayısının artışına dikkat çeken Kurtulmuş, “TİKAD’ın da bir Türkiye markası haline geleceğini belki de dünya markası haline geleceğini ümit ediyorum ve şüphe duymuyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ve şahsım olarak yapacağınız faaliyetlerde bize ne tür destekler düşüyorsa bu destekleri de sağlayacağımızı peşinen ifade etmek isterim” dedi.

Türkiye ‘en zor zamanında bile çok büyük gücü olan bir ülke’ olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Avrupa’yla sert rüzgarlar esen bir zamanda UNESCO Yürütme Kurulu’na seçildiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Biz 184 ülkeden 154 ülkenin oyunu alarak hem de Avrupa Bölgesi’nden seçilip Yürütme Kurulu’na girdik. Bunu kendi gücümüzün kıymetini bilelim manasında söylüyorum.”

Haberin Devamı

Tanıtım atağı başlatılıyor

Bakan Kurtulmuş, yeni dönem projeleri ve çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri de paylaştı. Türkiye’nin turizm sektörünü pek çok bileşeniyle çok daha ileri taşıyacağını kaydeden Kurtulmuş, kültür alanında ise dünyanın her platformunda olacaklarını söyledi. Kurtulmuş, üyelerin sorularına şu yanıtları verirken, çalışmalarındaki gelişmeleri de şöyle şu açıkladı:

Dünya çapında ünlü yüzlerimizle sağlık turizminde bir tanıtım atağı başlatacağız.

Yeni dönem turizm stratejimizde ürün ve pazar çeşitlendirme öne çıkıyor. Stratejik eylem planı hazırladık, özellikle Uzakdoğu ülkeleri radarımızda.

Tahsisli otellerin (49 yıllığına) sorunun bir şekilde çözeceğiz. Tahsislerin kalıcı hale getirilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı da çalışıyor.

Turizm acentalarına verdiğimiz desteği yeniden düzenleyerek artırıyoruz. 1500-9000 dolar arasında olacak. Yüksek sezonda getirene daha az, düşük sezonda getirene daha fazla teşvik.

Haberin Devamı

Sanat eserinin alınması ve koleksiyonları teşvik edeceğiz. KDV sorunu var.

Önümüzdeki dönemde pek çok proje hayata geçmiş olacak. AKM, Rami Kışlası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası.

Kültür-sanatta görünür olma politikası izleyeceğiz.

En düşük bakanlık bütçesi bizimki. Bu işleri özel sektörü de devreye sokarak yapacağız.

Sinema sektöründe önemli destekler veriyoruz. Geliştirmeye devam edeceğiz.

Yazarlar