Ege Büyük zafer sevinci

Büyük zafer sevinci

30.08.2018 - 21:34 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü İzmir ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Halk, alanlara akın etti

Büyük zafer sevinci

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü İzmir’de törenlerle kutlandı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından İzmir Valiliği’nde Ayyıldız beraberindeki protokol üyeleriyle tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçen Vali Ayyıldız, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu, tören aracından halkın bayramını kutladı.

Haberin Devamı

Askere sevgi seli

Kutlamalara, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Özcan Purçu, Tacettin Bayır da katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Topçu Yüzbaşı İsa Çoker, bu zaferin vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen milletin en büyük zafer göstergesi olduğunu belirtti, “30 Ağustos zaferiyle yüce Türk milleti yokluğun ve imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde dahi mucizeler yaratabileceğini istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Milli onur bu zaferle tekrar taçlandırılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Vatandaşlar, askerlerin geçişinde büyük sevgi gösterdi.

Türk milletinin varoluşunun günü

30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ıncı yıl kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Piyade Yüzbaşı Önder Demirel, “Umutsuzluğun hakim olduğu bir ortamda Mustafa Kemal ve dava arkadaşları bağımsız meşalesini yakarak aydınlığa giden yolu aralamışlar. Bizde bu yoldan ebediyen dönmeyeceğiz” dedi.

Bayrak dağıttılar

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ilçede bulunan esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı; onlara bayrak dağıttı.

30 Ağustos Bayramı’nın Türkiye’nin en önemli ve büyük zaferi olduğunu belirten Selvitopu, vatandaşların bayramını kutladı; bayrakları esnafın dükkanlarına, vatandaşların ise evlerinin balkonlarına asarak birlik ve beraberlik içinde bu bayramı coşkuyla geçirmelerini istedi.

‘Vatanımızı koruyacağız’

Ödemiş’te de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Mahmut Badem, “Atalarımızın büyük mücadelelerle kazandığı vatanı korumak borcumuzdur” dedi.

Ayvalık’ta renkli kutlama

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü Ayvalık’ta da törenle kutlandı. Çelenk sunumunun yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamaya katılan vatandaşlar, Atatürk anıtını çiçek bahçesine dönüştürerek 96. yılında büyük zaferin coşkusunu yaşadı. Başkan Rahmi Gençer, “Tarihi boyunca hür yaşamış Türk milleti bu işgale boyun eğmemekle bundan sonra da hür yaşayacağını göstermiştir” dedi. Şiirler, Ayvalık Folklor Derneği ve Sakarya İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterileri, bandonun çaldığı marşlarla tören renklendi.

‘Bağımsızlıktan taviz vermedik’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Zafer Bayramı öncesinde bir mesaj yayımladı; tüm halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Başkan Kafaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren, cumhuriyetimize hayat veren kutlu zaferin adıdır. Her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyarak, yaşatmıştır. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı günde başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz.”

Haberin Devamı

‘30 Ağustos kutlu olsun’

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türk Milleti’nin bağımsızlık savaşı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı için kutlama mesajı yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yumruk olan Türk milletinin bundan 96 yıl önce dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını söyleyen Başkan Gürün, “Askeri dehası ve siyasi manevraları ile bir milletin kaderini, dünya tarihini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Yeni Türk Devleti’nin, temeli burada sağlamlaştırıldı” dedi.

Zolan, birlik çağrısı yaptı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, 96 yıl önce Büyük Taarruz zaferiyle, ‘Ya istiklal ya izmihlal’ diyerek Türk milletinin bağımsız karakterini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.
30 Ağustos’un sadece Türk milletinin kurtuluş destanı yazdığı bir tarih değil aynı zamanda ezilen ve sömürülen milletler için işaret olduğunu kaydeden Zolan, “Kadim milletimiz vatanını, bayrağını, birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet korumaya devam edecektir. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘BU Toprakların kıymetini bilelim’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türk milletinin kardeşlik ruhu ile 30 Ağustos Zaferini kazandığının altını çizen Ülkü, “Kutladığımız bu anlamlı günle vatanı için canla başla mücadele eden ve o zamanlar kardeşlik ruhunu dünyaya gösteren büyük Türk milletinin mensupları her sene bu bayramı kardeşlik iklimi üzerinde birlik ve beraberlik ruhunda kutlamaktadır. Bu toprakların her bir köşesinde nice kahramanlık öyküleri yatmaktadır. Büyük emekler ile kazanılan bu toprakların kıymetini bilmek her vatandaşımızın boynunun borcudur” diye konuştu.