Gündem Büyükada’ya yapılacak camiye onay

Büyükada’ya yapılacak camiye onay

16.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Büyükada İskelesi yakınlarında bulunan alana cami yapılmaması için yaptığı itirazı, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi oy çokluğu ile reddetti.

Büyükada’ya yapılacak  camiye onay

Büyükada İskelesi’nin yakınında yer alan eski TEDAŞ binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana yapılması planlanan cami için yapılan itirazlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşındı. Konut ve ticaret alanı olarak belirlenen arazinin, ‘dini tesis alanına’ alınması talebi Mayıs 2014’te İBB meclisinde görüşülmüş, karar oyçokluğu ile alınmıştı.

Plan değişikliğine itiraz
CHP’li Adalar Belediyesi Adalar’da 8 adet manastır, 16 adet kilise, 2 adet sinagog ve 7 adet cami olmak üzere toplam 33 adet dini tesis alanı bulunduğunu, yeni bir camiye ihtiyaç olmadığını belirterek plan değişikliğine itiraz etti. Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği de planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirterek plan değişikliğine itiraz etti. CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu “Defalarca itiraz edildi. Alan konut ve ticaret alanında bir alan özellikle yeme içme faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge. Adalarda dini tesis alanlarının yeterli olduğu teknik incelemelerle de tespit edilmiş buna rağmen her seferinde önümüze geliyor” dedi.