İstanbul Büyükçekmece'nin Yavuz Sultan Selim Bulvarı'ndaki Prestij Caddesi Tamamlandı

Büyükçekmece'nin Yavuz Sultan Selim Bulvarı'ndaki Prestij Caddesi Tamamlandı

15.11.2017 - 09:08 | Son Güncellenme:

.

Büyükçekmecenin Yavuz Sultan Selim Bulvarındaki Prestij Caddesi Tamamlandı

Büyükçekmece Belediyesi’nin çağdaş şehirciliğe örnek gösterilen projelerinden biri olan “Kentsel Tasarım Uygulama Projesi”nin pilot uygulaması Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda tamamlandı.
Büyükçekmece Belediyesi’nin çağdaş şehirciliğe örnek gösterilen projelerinden biri olan “Kentsel Tasarım Uygulama Projesi”nin pilot uygulaması Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda tamamlandı. Büyükçekmece Belediyesi’nce sürdürülen ’Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’ kapsamında seçilen pilot bölgede yaya yolları, bisiklet yolları, otopark alanları ve yapılan çok farklı peyzaj düzenlemesi ile modern ve estetik bir yapı elde edildi. Tamamlanan prestij caddenin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, örnek uygulama kapsamında yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek amacıyla projenin gerçekleştiği bölge olan Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerindeki site sakinleri ve işyeri sahipleri ile bir araya geldi. Esnaflarla teker teker selamlaşarak toplantı alanına gelen Başkan Akgün, devam edecek projenin genel detaylarını Büyükçekmecelilerle paylaştı.

’’5 kilometrelik prestij cadde çalışmaları’’
Yapılmış olan prestij caddenin 5 kilometre uzunluğunda olacağını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ’’Burası önemli bir yer, Pınartepe Mahallesi’nde yapılan Devlet Hastanesi’nin hemen önündeyiz. Yavuz Sultan Selim Caddesi uzun bir caddedir, Beylikdüzü ile Büyükçekmece’yi birbirinden ayıran bir caddedir. Bu caddenin trafik yükü, insan yükü ve ticari potansiyeli çok yüksek olduğu için burada bir düzenleme yaptık. Hastaneden ötürü ve ticaretten ötürü fazlaca bir yoğunluk var ama yapmış olduğumuz düzenleme tam anlamıyla Avrupa standartlarının üzerinde bir çalışmadır. Yaya yolu, bisiklet yolu, oturma alanları ve yeşillendirilmesiyle İstanbul’a örnek nefes alınacak bir yer olmuştur. Yapacağımız bu düzenleme yalnızca burasıyla sınırlı değil 5 kilometre devam edecek. Bu prestij cadde düzenlemesi Pınartepe’de ki Devlet Hastanesi’nin önünden başlıyor Büyükçekmece Adliyesi önüne kadar devam ediyor’’ dedi.

’’Büyükçekmece Türkiye’nin en güzel ilçesidir’’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce söylemiş olduğu bir cümleyi hatırlatan Akgün, ’’Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanlığı yaptığı için çok özel bir cümle kullandı. ‘İnsanoğlunun başı toprağa ne kadar yakınsa o kadar mutlu yaşar’ dedi. Yani sizler 40-50 katlı binalar yapmayın, şehrin bazı yerlerinde oteldir, rezidans gibi yüksek binalar olabilir bende yüksek katlı binalara ısrarla karşı değilim ama şehrin her tarafına yüksek katlı binalar yapılmaz. Genel olarak insanların yaşadığı binalar 4 kat üzerine kurulmalıdır, tamamı bahçeli olmalıdır. Hepimizin üç günlük ömrü var başımızın, çiçeğe, toprağa, böceğe yakın olması lazım. Büyükçekmece kat yüksekliğini ortalama 3 katla dondurmuş ve bunu başarmış bir yaşam merkezidir. Büyükçekmece Türkiye’nin en güzel ilçesidir’’ ifadelerini kullandı.