Gündem Büyükelçi Kural yaşamını yitirdi

Büyükelçi Kural yaşamını yitirdi

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Afrika ülkesi Benin’deki Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Büyükelçi Kural yaşamını yitirdi

52 yaşındaki büyükelçinin ani vefatı Dışişleri camiasında üzüntüye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Büyükelçi Kural’ın geçirdiği kalp krizi sonucu (önceki gece) yaşamını yitirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, “Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı. Evli ve iki çocuk babası 1966 doğumlu Büyükelçi Kural, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuydu. Diplomatik kariyerine 1991’de Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday meslek memuru olarak başlayan Kural, Türkiye’nin Bağdat, Amman büyükelçiliklerinde üçüncü katip, Hong Kong Başkonsolosluğu’nda muavin konsolos olarak çalıştı. Bakanlıkta Ortadoğu ve Avrupa Genel Müdürlükleri’nde görev alan Kural, Brüksel Büyükelçiliği’nde İkinci Katip ve Başkatip, Mostar Başkonsolosu, Paris Büyükelçiliği’nde Büyükelçilik Müsteşarı ve Birinci Sınıf Başkonsolosluk yaptı. Kural, Kasım 2014’ten bu yana Türkiye’nin Kotonu Büyükelçisi olarak görev alıyordu.

Haberin Devamı

Kural’ın babası Moskova Büyükelçisi olan Adnan Kural’da 1972 yılında görevi sırasında Moskova’da kalp krizi geçirerek vefat etmişti.