Siyaset Büyükelçilerden Konya çıkarması

Büyükelçilerden Konya çıkarması

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde görevli büyükelçiler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve işleyişi konusunda kapsamlı olarak bilgilendirildi. Konferansın son gününde Bakan Çavuşoğlu ve elçiler Konya’yı ziyaret etti...

Büyükelçilerden Konya çıkarması

Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde görevli büyükelçiler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve işleyişi konusunda kapsamlı olarak bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Büyükelçiler Konferansı’nın bu yılki teması “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Girişimci ve İnsani Dış Politika” olarak belirlendi. Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilcilikleri ile merkez teşkilatından büyükelçilerin katıldığı ve Ankara’da 5 gün süren toplantı, 6. günü olan dün Konya’ya yapılan ziyaretle sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın ayrı ayrı ağırladığı büyükelçilerin katıldığı konferansın önemli bölümü basına kapalı yapıldı. Alınan bilgilere göre konferansın üçüncü günü basına kapalı bölümünde, büyükelçiler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda bilgilendirildi.

Büyükelçilerden Konya çıkarması

Danışmanlar bilgi verdi

Haberin Devamı

Bilgilendirmeyi; Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Fecir Alptekin, Prof. Dr. Yavuz Atar, Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Mustafa Özyar yaptı. Aynı günün akşamı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da, büyükelçilere hitap etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile büyükelçiler konferansın son günü Konya’ya ziyarette bulundu. Çavuşoğlu ve büyükelçiler, Konya’ya Ankara Garı’ndan hızlı tren (YHT) ile gitti. Büyükelçiler, Konya’da valilik ile belediye başkanlığına ziyaretin ardından Kapu Camii ile Bedesten Çarşısı’nı gezdi. Konya Valisi Yakup Conbabalat, büyükelçilere Selçuklu Kongre Merkezi’nde öğlen yemeği verdi. Sema gösterisini izleyen büyükelçilerin konferansı, Konya’da Mevlana Müzesi’ne yapılan ziyaret ile sona erdi.