Trabzon Büyükşehir Belediyesi 203 Bin Metreküp Duvar Ördü

Büyükşehir Belediyesi 203 Bin Metreküp Duvar Ördü

14.10.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

Büyükşehir Belediyesi 203 Bin Metreküp Duvar Ördü

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4,5 yılda 25 milyon lira harcama yaparak, il genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde 203 bin 500 metreküp istinat duvarı örüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentsel düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini belirttti.

Bu kapsamda mahallelerde ihtiyaç duyulan bölgelerde istinat duvarı yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, 4,5 yılda 25 milyon lira harcama yaparak 185 bin metreküpü taş duvar, 18 bin 500 metreküpü de beton olmak üzere 203 bin 500 metreküp istinat duvarı örüldüğünü aktardı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon gibi engebeli arazilerde kurulu şehirde istinat duvarı inşaasının son derece önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon'un mahalle yollarını bu şekilde sırasıyla örüyoruz. Böylece hem insanlarımızın can güvenliğini sağlıyoruz hem de yollarımızın kalıcı hale gelmesi, çok uzun yıllar hizmet etmesini temine diyoruz. Kentte 4,5 yılda 25 milyon lirayı aşkın bedelle istinat duvarlarının yapılması Trabzon tarihinde daha önce gerçekleşmiş bir yatırım değildir. Tamamladığımız çalışmalarımızın yanı sıra çok sayıda inşaata da hızla devam etmekteyiz."