Kayseri BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ YİYECEKLERİNİ ÜCRETSİZ VERECEK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ YİYECEKLERİNİ ÜCRETSİZ VERECEK

02.06.2016 - 11:17 | Son Güncellenme:

.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARININ YİYECEKLERİNİ ÜCRETSİZ VERECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ömür boyu süren bir alerji hastalığı olan çölyak hastaları için önemli bir hizmeti hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. İhtiyaç sahibi çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlattıklarını ifade eden Başkan Çelik, bu paketlerin ücretsiz olarak verileceğini söyledi. Başkan Çelik, ihtiyaç sahibi olmayan çölyak hastalarının da söz konusu diyet paketini ücreti karşılığında alabileceklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çölyak hastalığının ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji hassasiyeti olduğunu ve gluten adlı proteinin buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunduğunu belirtti. Başkan Çelik, gluten içeren tahıl çeşitleri veya imalatında gluten ilave edilmiş gıda maddelerinin çölyak hastalarınca tüketilmesi halinde hastaların ince bağırsağında iltihaplanma başladığını dile getirdi.
Dünyada ve Türkiye’de tanısı konulmamış çok sayıda çölyak hastası olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Ülkemizde her yüz kişiden birisinde çölyak hastalığının var olduğu ifade edilmektedir. Ancak hastaların büyük bir çoğunluğu tespit edilememiştir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca yapılan araştırmalar neticesinde Kayseri’de tanısı konulmuş 657 çölyak hastası vardır ve bu hastaların tek tedavisi ömür boyu sürecek olan glutensiz diyettir. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulmakta ve almakta sıkıntı çektiği glutensiz diyet içeren yiyeceklerden oluşan 200 koli gıda paketi hazırlatmış bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi veya yakınları hastalık raporlarıyla birlikte belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri halinde kendilerine diyet kolisi ücretsiz olarak verilecektir" dedi.
Başkan Mustafa Çelik, ihtiyaç sahibi olmayan çölyak hastalarının da hazırlanan glutensiz diyet kolisini ücreti karşılığında KAYTUR’un Emirgan Parkı’ndaki satış ofisinden temin edebileceklerini sözlerine ekledi.