Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daha Güvenli Ulaşım İçin Çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi Daha Güvenli Ulaşım İçin Çalışıyor

06.10.2017 - 11:21 | Son Güncellenme:

.

Büyükşehir Belediyesi Daha Güvenli Ulaşım İçin Çalışıyor

Yayaların ve araçların caddelerde daha güvenli ulaşım sağlaması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içinde 3 bin 95 adet levha yeniledi, 17 km yol çizgisi çizdi, okulların önüne kasis yaptı.
Vatandaşlara kaliteli ve güvenli ulaşım hizmeti vermek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde eskiyen trafik uyarı levhalarını değiştiriyor, olmayan noktalara da yenilerini yerleştiriyor. Bulvar ve caddelerde yol güvenliğini sağlamak için çizgi çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yolları daha rahat bir şekilde kullanabilmesi için de çalışmalar yürütüyor.

Levhalar yenilendi
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2017 yılının başından itibaren 3 bin 95 adet trafik levhası yeniledi, bin 300 adet omega ayak, 155 adet otobüs güzergah yazısı, 452 adet delinatör, 153 araç yazısı, 81 adet huni, 65 adet durak butonu, 138 metre kauçuk kasis, 12 adet cam buton çalışması yaptı.

Yollara çizgi çizildi, bordürler boyandı
Asfaltlanan ve çizgileri kaybolan bulvar ve caddelerde trafiğin kusursuz bir şekilde seyretmesi için gerekli olan boyama çalışmalarını yürüten ekipler, kent genelindeki bulvar, cadde ve sokaklarda termoplastik boya kullanarak 17 km yol çizgisi çizdi. Yine caddelerde yön belirleme ve yaya geçitleri çizgileri çizen, durak yeri yazıları yazan ekipler, ayrıca kaldırımların ve orta refüjlerin belirgin hale gelmesi için bulvar, cadde ve sokaklardaki bordür taşlarını boyadı.

Okul önlerine kasis yapıldı
Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenliğini sağlamak için kent genelinde çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Nuriye Ak İlköğretim Okulu, Faik Ali İlköğretim Okulu, Hüseyin Oluk İlköğretim Okulu, M. Sabri Güzel İlköğretim Okulu, Emin Arif İlköğretim Okulu, Vehbi Koç İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Akşemsettin İlköğretim Okulu, Mevlana İlköğretim Okulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, Özel Temel Lisesi, Doğa Koleji, Ortadoğu Koleji, Simya Koleji, Boğaziçi Koleji okullarının önüne kasisler yaptı. Kasis çalışmaları kent genelindeki okullarda ihtiyaç duyulan yollarda devam edecek.