Malatya Büyükşehir Belediyesi İftar Programı Düzenledi

Büyükşehir Belediyesi İftar Programı Düzenledi

23.09.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

.

Büyükşehir Belediyesi İftar Programı Düzenledi

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenledi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, muharrem ayı dolayısıyla bir restoranda iftar programı düzenlendiği ifade edildi.

Programda konuşan Malatya Valisi Ali Kaban, Aleviliğin bir bilimsel temelde, bilimin aydınlatıcı ışığı altında bütün yönleriyle açığa çıkarılması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İnsanların, Aleviliği bilmesi, tanıması noktasında bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Alevilik mütevazi olmanın, tevazu içerisinde olmanın gerçeğidir. İşte bu gerçeğin bilimsel mecrada açığa çıkartılması lazım. Temel eserlerin ortaya koyulması lazım. Bu çalışmanın etrafını ışığıyla aydınlatacağından hiç şüphem yok."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, bir olmanın yolunun Ehli Beyt sevgisinden geçtiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da, aydınlık geleceğe toplumun tüm kesimleriyle bir ve diri olarak girilmesi gerektiğini aktardı.

Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, muharrem ayını birlikte idrak etmenin önemine vurgu yaptı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Irak, Suriye ve Yemen gibi İslam coğrafyasında halen acılar çekildiğine işaret ederek, "Tek isteğimiz bu acıların bir an önce bitmesidir. Üniversitemiz içerisinde ‘Alevilik Araştırma Enstitüsü kurma çalışmalarımız var. Uzun zamandır çalışmaya devam ediyoruz. Bu enstitü Türkiye’de ilk." ifadelerini kullandı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.