Trabzon BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ OKULU BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ OKULU BAŞLADI

28.06.2016 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ OKULU BAŞLADI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği yaz okulunda eğitim ve öğretime başlandı.
8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlandığı ve yaklaşık bir buçuk ay sürecek yaz okulu uygulaması kapsamında merkez Ortahisar ilçesinde 5 ayrı merkezde yeterli sayıya ulaşan 8 branşta eğitim veriliyor. 27 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında yürütülecek yaz okulu için kayıtlar 1 Temmuz Cuma güne kadar devam edecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulunda, Kur’an-ı Kerim, İngilizce, resim, gitar, hızlı okuma, satranç, keman, halk oyunları branşlarında eğitim veriliyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için ilk kez açtıkları yaz okulunda eğitim ve öğretime başlandığını söyledi. Gümrükçüoğlu “4 ayrı merkezde düzenlediğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini artırarak kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olarak açtığımız bu yaz kurslarının 8-14 yaş grubu öğrencilerimiz için çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesinin yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafla birlikte velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezleri’ne kayıt yaptırmaları gerekiyor.