Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Asfaltlama Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesinin Asfaltlama Çalışmaları

20.08.2017 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

Büyükşehir Belediyesinin Asfaltlama Çalışmaları

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bu yıl tesislerinde üretip yollara serdiği asfalt miktarının 20 Ağustos itibarıyla 150 bin tonu aştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin il genelindeki ana arterler ve mahalle yollarındaki çalışmalarına ara vermeden devam ettiği, asfaltlama başta olmak üzere yol bakım-onarım, istinat duvarı, menfez ve kanava gibi sanat yapısı inşaatlarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Belediyenin bu yıl 20 Ağustos itibarıyla kendi tesislerinde 150 bin ton asfalt üreterek yollara serdiğine işaret edilen açıklamada, her gün 4 ayrı ekiple yol asfaltlaması yapan belediyenin ayrıca yine kendi tesislerinde ürettiği betonla yol betonlaması gerçekleştirdiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son olarak Dernekpazarı ilçesi Ormancık Mahallesi, Tonya ilçesi Ortamahalle, Akçaabat ilçesi Derecik Mahallesi ve Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamladığı vurgulanan açıklamada, ayrıca okulların tatil olmasını fırsat bilerek okul bahçelerinde de asfalt ve betonlama çalışmalarının yanı sıra diğer yapım çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla il genelinde belli plan ve program dahilinde hatırı sayılır bir bütçe ile yol çalışması gerçekleştirme şansı elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yol çalışmalarımızda herkes tarafından ağırlıklı olarak kullanılan ana arterlere öncelik veriyoruz. Trabzon'umuzdaki tüm yollardan, hangi yolun neresinde ne sorun varsa hepsinden haberdarız. Program dahilinde sıra ile bu sorunları ortadan kaldırma çabasındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak yollarımızda rutin çalışmalar yapmıyoruz. Çünkü rutin çalışmalar ile bu sorunlar ortadan kaldırılamadığı gibi israf ile karşı karşıya kalınmış olunuyor. Yollarımızda kalıcı, uzun yıllar hizmet edecek, birkaç yıl sonra tekrardan çalışma yapılmasına gerek duyulmayacak, altyapısı sağlam çalışmalar gerçekleştirmekteyiz."