Ankara BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

01.12.2015 - 11:21 | Son Güncellenme:

.

BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

Başkent’te ürettiği sosyal ve kültürel projelerle tüm dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuklara eğitim veren 44 okulda yaklaşık 5 bin öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti veriyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Bu sayede ailelerin, engelli çocuklarını okula göndermelerini teşvik ediyoruz” dedi.
Ücretsiz yemek hizmeti uygulamasıyla, ailelerin engelli çocuklarını okula gönderme oranlarında artış olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Dünyaya gelen her insanın, her türlü olanaklardan faydalanma hakkı vardır. Engelli öğrencilerin eğitimini kolaylaştırmak için sürekli çalışıyoruz. Engelli çocukların eğitiminde aileler için büyük güçlükler vardır. İşte bunları aşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Başkent’te bulunan tüm engelli okullarına destek oluyoruz. Örgün eğitim veren okullarda engelli öğrencilerimize öğle yemeği veriyoruz, yatılı okullarda ise 3 öğün olmak üzere 3 çeşit yemek desteği sağlıyoruz. Öğrencilerin engellilik durumları göz önüne alınarak, gıda mühendislerimizce menüler belirleniyor. Veliler, çocuklarının yemek sıkıntısını düşünmüyor.”
"ENGELLLİLERİN MUTLULUĞU İÇİN YANLARINDAYIZ"
Büyükşehir Belediyesi’nin, engelli öğrencilerin mutluluğu için her anlarında yanlarında olduğunu belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Her vatandaş gibi engelli vatandaşların da sosyal yaşamda rahatça hareket edebilmesi, eğitimini alabilmesi, sosyal ve kültürel ayrıcalıklardan eşit şartlarda faydalanabilmesi için çalışıyoruz. Engelli öğrencilere ücretsiz yemek hizmetinin yanı sıra Beşevler ANKARAY İstasyonu’nda dünyanın dört bir tarafında örnek gösterilen, ödüller alan Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’nde de görme engelli öğrencilerimizin Braille alfabeli kitaplardan çıktılara, sesli internetten yarışmalara kadar pek çok ayrıcalıklı hizmetten faydalanmasını sağlıyoruz.”
“YAŞAMLARINA KATKI SUNUYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi olarak, sadece belirli günlerde değil, yılın her günü engelli vatandaşların yaşamlarına katkı sunduklarını belirten Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
“Fizyoterapi, özel asansörlü havuzda spor, asansörlü araç ile servis, akülü sandalye yardımı, görme engelliler için internet kafe gibi birçok konuda engelli vatandaşların yanındayız. Engellilere yönelik sürdürdüğümüz hizmetler saymakla bitmez. Engelli vatandaşlarla birebir gerçekleştirilen psikolojik destek, sağlık, sosyal yardım, acil yardım, temizlik ve bakım, her türlü ev içi tamirat, ekonomik destek, rehberlik, refakat ve danışmanlık hizmetleri ile engelliler indirim kartı ve engelliler serbest kartı gibi destekler, Başkentli engelliler için bir ayrıcalık.
Sincan Engellilere Hizmet Merkezi’nde engelli vatandaşlarımıza psikolojik, genel sağlık konularında destek verilerek, onlara maddi manevi destek olunuyor. Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde ise engellilerimiz, müzik, el sanatları, dans, yabancı dil kursları gibi konularda birbirinden değişik aktivite bulunuyor. Engelliler lokallerimiz, engelli vatandaşlara sosyal ve kültürel destek sağlıyor.
Ayrıca engelli vatandaşların ev ekonomilerine destek olmak için Bahçelievler’de Engelliler Ticaret Merkezi bulunuyor. Burada engelli vatandaşlara stant verilerek iş imkanı sunuldu. Halk Ekmek Fabrikası tarafından da her yıl simit camekanları, kurayla engellilere tahsis ediliyor. Aile yaşam merkezlerimiz ve engelli lokalleri de engelli vatandaşlarımıza sosyal, kültürel, sağlık, spor, eğitim, bilişim ve ekonomik bakımdan destek oluyor.”