Diyarbakır Büyükşehir'in Organik Tarım Projesi'ne Hibe Desteği

Büyükşehir'in Organik Tarım Projesi'ne Hibe Desteği

09.12.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Büyükşehirin Organik Tarım Projesine Hibe Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, organik tarımın yaygınlaştırılması için Lice Organik Tarım Projesi’nin ikinci ayağını hayata geçiriyor. 519 bin liraya mal olacak projenin hibe desteği için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral protokol imzaladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geçen yıl başlatılan ve organik tarım değer zincirinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini amaçlayan Lice Organik Tarım Projesi’nin çalışmaları devam ediyor. Projede hibe desteği almak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral protokol imzaladı. Protokole göre, 519 bin liraya mal olacak projenin 338 bin lirası Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı, geriye kalan 181 bin lira ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Çiftçilerin ürünleri tanıtılacak
2017’de yürütülecek Lice Organik Tarım Projesi 2’de, geçen yıl yürütülen proje kapsamında kurulan kooperatif ve organik tarım pazarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çiftçilerin üreteceği ürünler tanıtılarak markalaşması için çalışmalar yürütülecek.

Çiftçilere destek verilecek
Proje kapsamında geçen yıl kurulan Daralan, Duru, Çeper, Ergin ve Kıralan Tarım Kalkınma Kooperatifi geliştirilecek. Üretilmek istenen tarımsal ve hayvansal organik ürünler, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere verilecek.

Deneyim paylaşımı
Lice’ye bağlı 12 mahallede yaygınlaştırılması amaçlanan proje, çiftçilere eğitim verilerek başlatılacak. Proje kapsamında çiftçiler, bölge illeri ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çiftçiler ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak.
Geçen yıl kurulan Organik Tarım Pazarı’nın ise kooperatif bünyesi altında kurumsallaşması ve yönetim şeması oluşturulacak.