Şanlıurfa BÜYÜKŞEHİRDEN İLÇE BELEDİYELERE HAŞEREYLE MÜCADELE DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİRDEN İLÇE BELEDİYELERE HAŞEREYLE MÜCADELE DESTEĞİ

27.05.2015 - 18:58 | Son Güncellenme:

.

BÜYÜKŞEHİRDEN İLÇE BELEDİYELERE HAŞEREYLE MÜCADELE DESTEĞİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele konusunda ilçe belediyelere nakdi yardımın yanında ilaç ve ekipman desteği sağlamaya devam ediyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar ile il genelinde entegre vektörle mücadeleyi ilçe belediyelerine verildi. Geçtiğimiz aylarda 13 ilçeye haşere ile mücadele konusunda 10 milyon TL yardımda bulunan Büyükşehir Belediyesi, desteğini sürdürüyor. Haşere ile mücadele desteği kapsamında Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçeye nüfusu ve coğrafi konumuna göre işçi 30 adet ekipman ve 5 bin litre ilaç desteğinde bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürü Sercan Gelener, il genelinde haşere ile mücadelenin ilçe belediyeler tarafından yapıldığını belirtti. İlaçlama işleminin başarıya ulaşması için Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelere daima destek verdiklerini vurgulayan Gelener, şunları kaydetti:
"İlçe belediyelere aktardığımız nakdi yardımın yanı sıra bir üst dal ürün, alet ekipman ve eğitim desteği vermekteyiz. Bugün itibari ile 13 ilçe belediyemize 5 bin litre ve üst dal ürün verdik. Verdiğimiz bu ürünler Ergin, Uçkun ve Lavra mücadelesi ile beraber her türlü haşere ilacında etkili ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilaçlar. Amacımız vatandaşlarımızın sağlığını, çevre kirliliğini her daim önlemektir."