Siyaset Büyüme yüzde 11 bu asgari ücret ne?

Büyüme yüzde 11 bu asgari ücret ne?

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Partisinin Adana İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin açıkladığı 1603 liralık yeni asgari ücrete tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ‘Madem yüzde 11 büyüme var, verdiğin rakam ne o zaman?’ dedi

Büyüme yüzde 11  bu asgari ücret ne

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yapılan zammı eleştirerek, “Büyüme yüzde 11 ise, bu rakam ne? Ankara’da oturanların vicdanı yok. Biz asgari ücreti net 2 bin lira yapacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu dün CHP’nin Adana İl Kongresi’ne katıldı. Mevcut İl Başkanı Aydan Barut ile CHP Adana eski milletvekili Sedat Doğan’ın aday olduğu kongrede konuşan Kılıçdaroğlu, 2019’un çok önemli olduğunu hatırlatıp, destek istedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:
SİZ GEÇİNEBİLİR MİSİNİZ? Asgari ücret net 2 bin lira olsun’ dedik. Madem yüzde 11 büyüme var, verdiğin rakam ne o zaman? Evli, üç çocuk sahibi işçinin eline net 1709 lira geçecek. Ankara’da oturan beylere soruyorum; Siz 1709 lira ile geçinebiliyor musunuz? Binlerce para alıyorsunuz, asgari ücretliye gelince evli 3 çocuklu aileye 1709 lira ile geçin diyorsunuz. Ankara’da oturanların vicdanı yok. Asgari ücret 1500 lira olmalı dediğimizde ‘Parayı nerden bulacaksın?’ dediler. Ağalardan beylerden keseceğim asgari ücretliye net 2 bin lira vereceğim. Sözüm söz.”
‘Partide işi yoktur’
KAVGA İSTEMİYORUM: Bir CHP’li çıkar ‘Ben ne olacağım?’ derse derhal CHP’den istifa etsin. Bizim kapımız bunlara kapalı. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Derhal istifa etsin. Ayrıca Adana milletvekillerine sesleniyorum önümüzdeki günlerde siyasi partilerdeki delege sisteminin kaldırılması ile ilgili TBMM’ye kanun teklifi verin.
Birbirine sırtını dönenler bu partide hiçbir yere gelmeyecek. Kurultaydan sonra tüzük kurultayı yapacağız. Herkesin her telden konuştuğu değil herkesin Türkiye’nin sorunları konuştuğu bir tüzük yapacağız ve herkes aynı dili konuşacak. Bu partide bir kişi davanın insanı değilse bu partide işi yoktur.
CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK: 15 Temmuz’a karşı çıktık hep beraber niye karşı çıktık demokrasiyi yok ettikleri için silahla demokrasiye müdahale ettikleri için. Şehit ve gazilerimiz var. 15 Temmuz darbe girişiminden beş gün sonra OHAL ilan edildi. Bugün geldiğimiz noktada kimsenin FETÖ ile mücadele ettiği yok. Daha 15 Temmuz’dan 1 gün sonra yaptığım konuşmada devlete yakışır bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledim. Bugün geldiğimiz noktada devlet bir kişinin tek eline teslim edilmiştir. Bugün Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ben bunu söylediğimde kıyamet koptu.
‘Kimle gelirsen gel’
FERİŞTAHINIZ GELSE: Biz bir davanın insanlarıyız. Biz hukuktan, aştan ve işten yanayız. Bizim mücadelemiz şahsi bir mücadele değildir. Bizim mücadelemiz Türkiye’nin bekası mücadelesidir. Onun için bütün insanlar kim kendisini nasıl tanımlıyorsa, nasıl görüyorsa, nasıl bayrağımız bir ise demokrasimizde bir olmalıdır. Demokrasimizi büyütmeliyiz. Gece yarısı hâkim değiştiriyorlar. Neymiş benimle ilgili açılan tazminat davalarına başka bir hâkim atıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu çekinecek bir daha laflar etmeyecek. Siz kim oluyorsunuz da beni korkutmayı cesaret ediyorsunuz? Sen hâkiminle savcınla beni korkutacağını mı sanıyorsun? Hâkiminle savcınla gel kiminle gelirsen gel çekinmeyiz, korkmayız. Cesaretin varsa çıkarsın karşıma. Size söz veriyorum bir milim bile geri adım atmayacağız. Sadece siz değil, sizin feriştahınız gelse bize bir milim adım geri adım attıramayacak”

‘Eğer bedel ödenecekse ben öderim’

Kenan Evren ve yaptıklarına bir de Erdoğan ve arkadaşlarının yaptıklarına bakın hiçbir farkı yok. O dönem sıkı yönetim bildirileri yayınlanıyordu şimdi KHK yayınlanıyor. Bu ülkenin dinamik güçleri var. Bu ülkenin aydınları var. Biz asla ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Bedel mi ödenecek, gerekirse ben o bedeli ödeyeceğim. Bedel ödemekten kaçınmayıp çekinmeyeceğiz. Bu ülkenin insanı baskıdan bıktı. Kapanan işyeri sayısı açılandan fazla. Birisinin buna ‘dur’ demesi lazım. Biz bir konuşuyoruz onlar yüz konuşuyor.
Milletvekilleri, gazeteciler, STK yöneticileri hapisteyse o ülkede demokrasi yoktur. Ülke 20 Temmuz darbe sürecini yaşamaktadır. Bizim mücadelemiz işsizin mücadelesidir. Çiftçinin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hapisteki milletvekilleri mücadeledir. Parti içerisinde asla kavga istemiyorum. Hedefimiz bellidir. Biz 4 yılda yoksulluğu, terörü bitireceğiz. Dört yılda bu ülkeyi dünyanın en saygın ülkeleri haline getireceğiz. Beş yılda değil. İşimiz kolay değil. Metronun kilometresini İzmir
50 milyona, Ankara 100 milyona, İstanbul 150 milyona yapıyor. Mesele kul hakkı yememekte.

Kılıçdaroğlu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Orkun Çil’in babası Adnan
Çil’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.