Siyaset Buyursunlar hodri meydan

Buyursunlar hodri meydan

07.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığına ilişkin tartışmalara ilişkin olarak “Buyursunlar. Meclis’te çoğunlukları var” yorumunu yapan Tezcan, “Yargıyla şununla bununla tehdit ederek korkutacaklarını sanıyorlarsa bu tehditlere pabuç bırakmayacağız” dedi...

Buyursunlar hodri meydan

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Rıza Sarraf’la ilgili casusluk soruşturması başlatıldığını, devletin gizli kalması gereken belgelerini casusluk amacıyla kullandığı için mal varlıklarına el konulduğunu hatırlatan Tezcen, bunun gecikmiş olmakla beraber doğru bir karar olduğunu vurguladı ve “Peki bu casusun hamisi, koruyucusu kim? Bugüne kadar kim buna devletin imkanlarını açmış, casusluk yapabilmesi için o imkanları tanıyan kim? Devletin sırlarını veren kim?” diye sordu.
MİT’in 18 Nisan 2013’te o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a Sarraf’la ilgili bir rapor sunduğunu, raporda doğrudan Başbakan’a, “Bu Rıza Sarraf karışık işler yapıyor. Bazı hükümet üyeleriyle yaptığı karışık işler var. Hükümete, ülkeye zarar verecek ilişkileri var bunun” dendiğini ileri süren Tezcan, Başbakan’ın raporla ilgili gereğini yapmadığını savundu. Tezcan, “Yolsuzluk soruşturmasını kapattılar” dedi.
Tezcan, “Bunlar sümen altı ustaları. Rıza Sarraf’la ilgili dosyayı sümen altı ettiler. FETÖ ile ilgili bir MGK raporu vardı, onu da sümen altı ettiler. Ne kadar casus varsa dosyalarını siz sümen altı ettiniz. Bu hükümet casus mıknatısıdır. Ne kadar casus varsa çekip toplayıp, sineyidevlete yerleştiriyorlar” ifadesini kullandı. Tezcan, bir casusu devlete yerleştirmenin adının, “vatana ihanet” olduğunu savunurken, “Gelin Türkiye’de bu dosyayı yeniden açalım. Sarraf ve suç ortakları yeniden Türkiye’de yargılansın” dedi.
‘Sümen altı ustaları’
Bugüne kadar yargı yoluna başvurmadıklarını, ancak bundan sonra kendilerine küfür veya hakaret savuranlar ile mahkemelerde, hukukun önünde hesaplaşacaklarını belirten Tezcan, avukatların çalışma yaptığını söyledi.
‘Yargıya gideceğiz’
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma başlattığı belirtilerek, “Hayati Yazıcı bir televizyon programında ‘Her hafta suç işleyen bir genel başkan var. Soruşturma değil, kovuşturma da gerekir’ dedi ve ilk kez Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını tartışmaya açtı” denilmesi üzerine Tezcan, şunları söyledi:
“Buyursunlar. Meclis’te çoğunlukları var. Hodri meydan. Genel Başkanımız siyaseti onların inayet ve icazetiyle yapmıyor. Hakaret arıyorlarsa bir küfür ve hakaret şürekası oluşturmuşlar her yere hakaret ediyorlar. Ana muhalefet partisine hakaret ediyorlar, iş adamlarına hakaret ediyorlar. Oysa bu ülkede ihanetin adı bunların yönetim dönemidir. İhanetin tescili bunların elinde. Kimseye kaptırmazlar, ihanet meselesini, vatana ihanet meselesini ama başkalarına iftiraya gelince önlerine geçilmiyor. Buyursunlar, hodri meydan, parlamento orada. Biz milleti arkamıza alarak siyaset yapıyoruz. Onlar yargıyla şununla bununla tehdit ederek korkutacaklarını sanıyorlarsa bu tehditlere pabuç bırakmadık, bırakmayacağız.”