Niğde Buzağı Ve Kuzuyu Veterinere Otomobil İle Götürdüler

Buzağı Ve Kuzuyu Veterinere Otomobil İle Götürdüler

26.05.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Buzağı Ve Kuzuyu Veterinere Otomobil İle Götürdüler

NİĞDE (AA) - Niğde’nin Çamardı ilçesinde yaşayan çiftçiler, kent merkezindeki veterinere otomobil ile götürdükleri buzağı ve kuzuyu tedavi ettirdi.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Eynelli köyünde yaşayan Mehmet Cıncık, 3 günlük buzağısının yürüme güçlü çektiğini, Mümin Özmen ise 2 aylık kuzusunun hasta olduğunu fark edince hayvanları veterinere götürmeye karar verdi.

Buzağıyı otomobilin bagajına, kuzuyu ise arka koltuğa yerleştiren çiftçiler, yaklaşık 60 kilometre yol katettikten sonra kent merkezindeki veteriner kliniğine ulaştı.

Burada yapılan muayene sonrası buzağı ve kuzuyu tekrar otomobile bindiren çiftçiler, Çamardı ilçesine döndü.

Özmen, "İneğimiz üç gün önce doğum yaptı. Buzağımızda halsizlik olduğunu ve yürümekte güçlük çektiğini tespit ettik ve veterinere götürmeye karar verdim." dedi.

Mehmet Cıncık ise iki aylık kuzusunun hastalandığını belirterek, "Kuzumuz iyi gözükmüyordu. Arkadaşımın Niğde’ye veterinere gideceğini öğrendim ve ben de kuzuyu otomobilin arka koltuğuna koyarak Niğde merkezdeki veterinere getirdik. Tedavilerini yaptırdık ve dönüyoruz. Hayvanlarımızın canı sağ olsun. Yeter ki hayvanlarımız iyi olsun." diye konuştu.