Buzdolabına Koymamanız Gereken 9 Yiyecek

Şimdiye kadar genellikle hangi yiyecekleri tüketip hangi yiyeceklerden uzak durmamız gerektiğinden söz ettik. Gelin isterseniz, bu kez farklı bir patikaya girelim. Sağlıklı olmak, formda kalmak ve hayatımızı olabildiğince kaliteli bir şekilde sürdürmek için tüketeceğimiz besinleri nasıl muhafaza edeceğimize bakalım.

Genellikle elimize geçen her yiyeceği "daha iyi korunur, uzun süre dayanır" diyerek buzdolabına yerleştiriyoruz. İşte bazen bu konuda yanılabiliyoruz. Çünkü bazı yiyeceklerin, buzdolabının soğuk ortamında değil oda sıcaklığında ya da sadece serin bir yerde saklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

İşte buzdolabına konulmaması gereken 9 yiyecek

Domates: Genellikle buzdolabının sebzelere ayrılan kısmında saklanır domates. Ama aslında bu doğru bir seçim değil. Çünkü domates, sahip olduğu zengin içeriğin büyük bir bölümünü soğuk ortamda kaybeder.

Buzdolabında saklamak, domatesin lezzetinin değişmesine de neden olur. Zaten uzun süre buzdolabında tuttuğunuz domatesi tüketirken tadının aslında domatese hiç de benzemediğini fark etmişsinizdir. Siz siz olun domatesi oda sıcaklığında saklayın. Mutfağınızın bir köşesinde buna uygun bir yer mutlaka bulabilirsiniz.

Patlıcan: Patlıcan, ısıya duyarlı bir sebzedir. Buzdolabı gibi soğuk bir ortamda uzun süre kalması, lezzetini de görüntüsünü de bozar. Patlıcanın da tıpkı diğer bazı sebze ve meyveler gibi oda sıcaklığında saklanması gerekir.

Avokado: Sayısız sağlık faydası olan avokadoyu satın aldıktan sonra tüketmek için bir süre olgunlaşmasını beklemek gerekir. Bu meyveyi buzdolabına koymak bu olgunlaşma sürecini yavaşlatır. Avokadoyu, mutfakta kuru ve oda ısısında bir yerde muhafaza edin.

Zeytinyağı: Aslında bunu birçok kişinin doğru sakladığını biliyorum ama yine de hatırlatmak istedim. Sağlık için yararlı yağlar arasında yer alan zeytinyağını, karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Şişenin ağzının da sıkı sıkı kapatıldığından emin olun. Buna dikkat etmezseniz bunca faydası olan zeytinyağı, öncelikle antioksidan özelliğini yitirir.

Haberin Devamı

Papaya: İşte hem sağlık açısından hem de fazla kilolardan kurtulup formda kalma açısından son derece faydalı bir meyve daha. Bu değerli meyveyi de buzdolabında saklamamakta fayda var. Papayayı oda sıcaklığında ve bir kağıt poşetin içinde saklayın. Hatta yanına bir tane de muz koyun ki tüketeceğiniz zaman, soyup dilimleyebilmeniz kolay olsun.

Muz: Bildiğiniz gibi muz sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Sırf bu bile bu meyvenin aslında buzdolabına konmaması gerektiğinin bir işareti. Muzu buzdolabına koymak onun olgunlaşma sürecini de sekteye uğratır.

Salatalık: Saklama konusunda en çok hatalı davranışa maruz kalan besinlerden biri de salatalık. Salatalığın dış kısmı yani kabuğu soğukta deforme olur, zarar görür. Salatalık da buzdolabı yerine mutfağın serin bir köşesinde saklanması gereken yiyeceklerden biri. Bu şekilde tazeliğini ve lezzetini kaybetmeden bir hafta bile kalabilir.

Elma: Biraz önce söylediğim gibi birçok meyve aslında buzdolabında saklanmamalı. Elma da bunlardan biri. Tadı ve kokusunun bozulmaması için elmanın da oda sıcaklığında saklanamsı gerek.

Haberin Devamı

Patates: Eğer patatesi buzdolabı yerine serin ve kuru bir yerde saklarsanız tadı da uzun süre bozulmaz. Bu arada patatesin tüketileceği zamana kadar yıkanmadan ve soyulmadan korunması gerekir,

BERSU EKİNCİ
Bütünsel Beslenme Danışmanı
https://bersuekinci.com/
https://www.instagram.com/bersuekinci/
https://www.facebook.com/BersuEkinciileYenileKendini/