Patatesler dolaba girdiğinde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Dolapta bir günden fazla bekleyen patates, pişirildiğinde bağırsak problemlerini beraberinde getirebilir. Kahve nemli ortamlarda bekletilmemelidir. Soğuk ve nemli ortamlar kahvenin tadının bozulmasına ve bayatlamasına neden olacaktır. İki günden fazla dolapta bekletilen sarımsak bakteri oluşturmaya başlar. Bu durumda sağlığınız açısından ciddi tehdit oluşturabilir. Reçel ve bal gibi besinler dolaba koyulduğunda şekerlenir ve bozulurlar. Bozulmuş besinler sindirim sistemi sorunlarına neden olabilmektedir. Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.