Dünya Buzlar restoranı yerinden kopardı

Buzlar restoranı yerinden kopardı

18.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’da 5 başkentten geçen 914 km uzunluğundaki Tuna Nehri geçen hafta olduğu gibi bu hafta da buzla kaplandı. Feribot seferleri iptal edildi

Buzlar restoranı yerinden kopardı

Seferler durduruldu
Geçen hafta Avrupa’da aşırı soğuklar ve kar yağışı yüzünden Tuna Nehri’nin yüzeyi buzla kaplanmış ve bu nehirde yapılan gemi seferleri durmuştu. Bu hafta gelen yeni bir soğuk hava dalgasının nehirdeki buzlanmayı yeniden artırdığı belirtildi. Budapeşte ve Belgrad’da eksi 25 dereceyi bulan soğuklar yüzünden okullar tatil edildi gemi seferleri de durdu.

Restoran sürüklendi
5 başkentten geçen bin 914 kilometre uzunluğundaki Tuna nehrinin Sırbistan kısmında nehir kenarında faaliyet gösteren bir iskele restoran denizden gelen buz parçaları yüzünden karayla bağlantısı koptu. Sürüklenmeye başlayan restoran yüzlerce metre aşağıda nehrin tam ortasında buzların arasına sıkıştı. Fransa’da da aşırı soğuk dalgası geleceği için vatandaşlardan elektriği kısıtlı kullanmalarını istedi.

Belgrad ve Budapeşte’de bir hafta aradan sonra yeniden başlayan aşırı soğuklar yüzünden evlerin yarısına elektrik verilemiyor. Su borularının da yüzde 40’ı donmuş durumda.