Populer Bilim Buzz Aldrin'in, 'Ay'a aslında hiç gitmedik' dediğine dair haberler doğru çıkmadı

Buzz Aldrin'in, 'Ay'a aslında hiç gitmedik' dediğine dair haberler doğru çıkmadı

31.07.2018 - 13:01 | Son Güncellenme:

Astronot Buzz Aldrin'in "Ay'a hiç gitmedik' dediği iddia edilen haber yanlış çıktı. Aldrin söyleşide "Geçmişte bunun neden durduğunu bilmemiz gerekir" diyor.

Buzz Aldrinin, Aya aslında hiç gitmedik dediğine dair haberler doğru çıkmadı

Ay'a ilk defa giden astronotlardan biri olan Buzz Aldrin'in aslında Ay'a hiç gidilmediğini söylediği iddia edilen haber yanlış çıktı.

Haberin Devamı

Facebook'ta We are Change (Değişim Biziz) başlıklı bir sayfadan yayılan iddiaya göre bir kitap festivalinde Buzz Aldrin, sekiz yaşındaki Zoey isimli bir kız çocuğunun sorularını yanıtlarken "Aslında Ay'a hiç gitmedik" dediği iddia edildi.

Ayrıca, yaklaşık 17 dakika süren videoyu izlediğinizde Zoey, Buzz Aldrin'e "Oraya ilk defa siz gittiğiniz için korktunuz mu?" veya "Yerçekimsiz ortamda uçuyormuş gibi hissettiniz mi?" gibi sorular da sordu.

'AY'A GİTMEDİK' DEĞİL, 'UZUN ZAMANDIR AY'A' GİTMEDİK

Videonun kafa karıştıran bölümünde Zoey, "Ay'a neden uzun süredir gidilmiyor?" diyor, Aldrin ise soruyu şu şekilde cevaplıyor:

"Bu sekiz yaşındaki bir çocuğun soracağı bir soru değil. Bu benim sormam gereken bir soru. Galiba cevabını da biliyorum. Uzun zamandır aya gidilmedi. Olaylar böyle gelişti. Biz aslında devam etmek istiyorduk. Gelecekte de bunu yapmak istiyorsak neden bunun geçmişte durduğunu da bilmemiz gerekir... Para... Yeni roketler alabilmek için para gerekiyor."