Balıkesir By-Pass'lı şampiyonun hedefi büyük

By-Pass'lı şampiyonun hedefi büyük

24.09.2014 - 09:25 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 3 yıl önce by-pass ameliyatı olarak 5 damarı değiştirilen vücut geliştirme sporcusu İbrahim Halil Demirkıran, 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılan yarışmada şampiyon oldu.

By-Passlı şampiyonun hedefi büyük

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 3 yıl önce by-pass ameliyatı olarak 5 damarı değiştirilen vücut geliştirme sporcusu İbrahim Halil Demirkıran, 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılan yarışmada şampiyon oldu.
Bandırma’da kendisine ait spor salonunda vücut geliştirme sporunu yürüten Halil Demirkıran’ın yetiştirdiği iki sporcu da aynı yarışmada derece alarak takım halinde Bandırma ilçesine Türkiye şampiyonu unvanını kazandırdı. Yurdaer Akmeşe ve Cenk Pehlivanloğlu ile birlikte, Yalova’da gerçekleşen şampiyonaya katılan Demirkıran, 80 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, yetiştirdiği Yurdaer Akmeşe ve Cenk Pehlivanoğlu da kendi kilolarında Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Demirkıran’a madalyasını ise yarışmada kendisini yalnız bırakmayan 17 aylık kızı Alyaşira Demirkıran taktı. Çalışmalarını Bandırma’daki kendisine ait spor salonunda sürdüren Demirkıran’a esnaf komşuları da hazırlık sürecinde destek oldu.

Haberin Devamı

DEMİRKIRAN: “ZAMAN VE ÖZEL PERHİZ GEREKTİRİYOR”

Demirkıran, Yalova’daki yarışmaya Bandırma’dan 5 kişiyle katıldıklarını belirterek, “Hepimiz de kendi kategorilerimizde finalde yarıştık. Bandırma’yı çok güzel bir şekilde temsil ediyoruz ve tanıtıyoruz. Avrupa Şampiyonası’na katılmak için hazırlıklarımız devam ediyor. 3 yıl önce ben by-pass ameliyatı oldum. Ameliyattan 8 ay sonra Antalya’da Türkiye üçüncüsü oldum. 3 yıl sonra da Yalova’da şampiyon oldum. Ameliyatlı, rahatsız olup ta bu sporun yapılabildiğini gördüm ve bunu da herkese gösterdim. Durmak yok, devam edeceğiz inşallah. Yalova’da benimle birlikte şampiyon olan 2 öğrencim vardı. Onların aldığı şampiyonluk benim için kendimden daha önemlidir. Avrupa Şampiyonası’na da nasip olursa 7 kişi olarak katılacağız. Bunların 6 tanesi yine benim öğrencim. Oradan şampiyon olarak dönüp, Bandırma’yı tanıtacağımıza inanıyorum. By-pass ameliyatı olduktan sonra yarışmaya katılacağımı söylediğim zaman, kesinlikle ölürsün dediler. Doktorum, yarışmadan 1 hafta önce tahlillerimi aldığında inanılmaz bir durum dedi. Yarışmaya katıl dedi ve ben de katıldım. Ben de doktoruma, kupayı alıp masana koyacağıma söz vermiştim ve kupayı kendisine götürdüm. Çok duygulandı. Yarışmalara hazırlanmak zaman ve özel perhiz gerektiriyor. Komşu esnaflar bize çok destek oldu. Kasabımız her gün eti özel hazırladı. Fırıncımız ise her gün yemek pişirdi. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

AKMEŞE: “HALİL HOCAMIN DESTEKLERİ OLMASAYDI BU GÜNLERE GELEMEZDİM”

Demirkıran’ın şampiyon öğrencisi Yurdaer Akmeşe de, hocası sayesinde şampiyon olduğunu ifade ederek, “Yalova’daki yarışmada eksi 90 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Bunu Halil hocam sayesinde başardım. Onun destekleri olmasaydı bu günlere gelemezdim. Bu benim ilk şampiyonluğum. İnşallah devamını da hocamla yapacağım çalışmalar sayesinde bekliyorum” diye konuştu.