Gündem ‘ByLock’u Dere yükledi’

‘ByLock’u Dere yükledi’

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle haklarında fezleke hazırlanan eski HSYK üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik, telefonlarına ByLock’u örgütün ‘abi’si olan eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere’nin yüklediğini söyledi

‘ByLock’u Dere yükledi’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, beş eski HSYK üyesi hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticisi oldukları suçlamasıyla ayrı ayrı fezleke hazırlayarak haklarında dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Eski HSYK üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik, telefonlarına ByLock’un örgütün “abi”si konumundaki eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere’nin yüklediğini itiraf etti.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, Dere’nin talimatları sonucu Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, MİT TIR’larının durdurulması, 17/25 Aralık gibi örgüt üyelerince gerçekleştirilen soruşturma ve davalarda görev alanlar hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde kararlar vererek, muhalefet şerhleri yazdıkları, maaşlarının yüzde 20’sini himmet parası olarak Dere’ye verdikleri ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık, Mahmut Şen ve Ahmet Berberoğlu hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucu şüpheliler hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan hazırlanan fezlekeler, dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. TCK’da, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçu için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası öngörülüyor.

Haberin Devamı

Örgütteki ‘abi’ Dere

Fezlekelerde Nazmi Dere’nin, şüphelilerin örgütteki “abi”leri olduğu ifade edildi. ByLock yazışmalarının incelendiği vurgulanan fezlekelerde, Dere’nin örgütün yüksek yargı yapılanmasından sorumlu sivil imamlar “Cemal” kodlu Cemil Kalyoncu, “Nejat” kodlu Mehmet Baysal ve “örgütün yargı yapılanmasında üst yönetici konumunda” olan “Erdoğan” ve “Azmi” kodlu sivil imam Erkan Yılmaz ile irtibatlı olduğu belirtildi.

Fezlekede Özçelik’in, 2014’te yapının kendisini HSYK adayı gösterdiğini, üye seçildikten sonra kendisi ile yapı içerisinde bulunan Berberoğlu, Tosun, Şen ve Işık’ın sorumluluğuna Dere’nin getirildiğini, HSYK’da onun talimatları doğrultusunda kararlar verdiklerini, ByLock’u da telefonuna Dere’nin kurduğunu anlattığı belirtildi.

‘Kaya aracılığı ile tanıştım’

Şüphelilerden Kerim Tosun’un, FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapılanmasında bilerek ve isteyerek yer aldığı ve örgütte yönetici konumunda olduğu belirtildi. Fezlekeye göre Tosun, Bylock’u 2 Kasım 2014’te telefonuna indirerek kullanmaya başladı. Tosun’un ByLock üzerinden Dere ile irtibatı tespit edildi. Tosun, ifadesinde, Gülen yapılanmasıyla hukuk fakültesi üçüncü sınıftayken Mehmet Kaya aracılığıyla tanıştığını, hâkim adayı olduğu dönemde Eğitim Merkezi’ne geldiği zamanlarda FETÖ içerisinde yine Kaya’nın organize ettiği toplantılarda bulunduğunu, buralara bilahare Yargıtay üyesi olan Mesut Kundakçı ve Salih Sönmez’in de katıldığını anlattı.

Yazarlar