Cadde 100 bin lira değerindeki tespihlerini sigortalattı

100 bin lira değerindeki tespihlerini sigortalattı

10.01.2011 - 15:25 | Son Güncellenme:

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, 25 yıldan beri oluşturduğu yaklaşık bin tespihten oluşan 100 bin lira değerindeki koleksiyonunu sigortalattı.

100 bin lira değerindeki tespihlerini sigortalattı

Oda Başkanı Polatbaş, çocukluğundan beri tespihlere olan merakının "hastalık derecesinde" olduğunu söyledi. 25 yıldan bu yana satın aldığı tespihleri 1999 yılında özel olarak yaptırdığı cam bir dolabın içinde muhafaza etmeye başladığını anlatan Polatbaş, 2-3 günde bir tespihlerinin her birini eline alıp, yakından ilgilendiğini belirtti.

Her bir tesbihe çocukları kadar değer verdiğini vurgulayan Polatbaş, koleksiyonunun sigortalattığını da bildirerek, şunları kaydetti.

"Tespihlerin fiyatları 500 ile 6 bin lira arasında değişiyor. Bine yakın farklı çeşit ve modellerde tespihim var. Tüm koleksiyonum yaklaşık 100 bin lira değerinde. Ölünceye kadar koleksiyonumu bozmayı düşünmüyorum. Çocuklarıma miras olarak bırakacağım. En büyük isteğim çocuklarımın da benden sonra koleksiyonuma sahip çıkıp genişletmeleri."

Haftada bir gün Söğütlü Camisi’nin önüne giderek, buradaki tespih satıcılarıyla görüştüğünü anlatan Polatbaş, "Belki farklı bir şeye rastlarım diye oradaki satıcıları ziyaret ederim. Koleksiyonuma yakışan, beğendiğim bir tespih olursa onu hemen alırım. Şu anda koleksiyonumda eksik gördüğüm en önemli tespih rahmetli dedemin tespihi. Şu anda en büyük hayalim dayımda bulunan ve yaklaşık 10 bin lira değerindeki dedemin tespihini koleksiyonuma eklemek. Dayımdan o tespihi alabilirsem tüm dünya benim olur."

Polatbaş, tespih koleksiyonu oluşturmasına rağmen günlük yaşamda namaz dışında hiç bir yerde tespih çekmediğini sözlerine ekledi.