Cadde 2012‘NiN EN iYi TEKNOLOJiK ÜRÜNLERi

2012‘NiN EN iYi TEKNOLOJiK ÜRÜNLERi

23.12.2012 - 19:34 | Son Güncellenme:

Bu yıl, bir cep telefonundan beklediğimiz özellikler tamamen değişti. En çok yeni iPad’i, Samsung’un Galaxy’lerini ve iPhone 5’i konuştuk. Ancak yılın en iyilerini sorduğumuz teknoloji yazarlarının hiçbiri, ‘en iyi ürünler’ listesinde iPhone5’e yer vermedi.

2012‘NiN EN iYi TEKNOLOJiK ÜRÜNLERi

AYTUN ÇELEBi / Stuff dergisi Yazı İşleri Müdürü

Haberin Devamı

1- Nike+ Fuel Band: Hareketlerinizi takip ederek spor günlüğü tutabiliyor. Sonuçlar da iPhone’dan takip edilebiliyor.

2- Google Nexus 7: Sonradan “Acaba almasa mıydım?” şüphesi yaratmayacak kadar iyi fiyatlı. Tabii bu insanlar şimdilik ABD’de yaşayanlar ama belki bir gün (insanlarımızı vergiye boğmaktan vazgeçtiğimizde mesela) bizim de 200 dolara Nexus 7 gibi tabletler alabileceğimizi umuyorum.

3- MakerBot Replicator: Bu bir 3D yazıcı. Yani bilgisayarda hazırladığınız görsel modeli, üç boyutlu basıyor. İster oyuncak yapın, ister kapının menteşesini; size kalmış.

4- Samsung Galaxy S III: Belki liderliği düşük fiyatlı telefonlarla yakalıyor ama Galaxy S III’ün android işletim sistemine basit bir arayüz makyajı yapmakla kalmayıp, sahibinin ekrana baktığında ekranı kapatmaması gibi hoş özellikleri de var.

Haberin Devamı

5- GoPro HD Hero 3: Geek aleminin en çok konuşulan kamerasının yeni modeli. İster motosikletin önüne, ister snowboard’un önüne monte edin, HD çözünürlük ve yüksek kare oranıyla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Su geçirmez kılıf ve Wi-Fi desteği de onu farklı kılan özelliklerden.

ECEViT BIKTIM / Scroll.com.tr Genel Yayın Yönetmeni

1 Asus Zenbook UX32VD: Intel’in Ultrabook konseptine en çok uyan Asus Zenbook UX32VD, özellikle harici ekran kartı ve başarılı ergonomisiyle diğerlerinden ayrılıyor. Performanslı ve full HD teknolojisini destekleyen bu ürün, tüm ihtiyaçları karşılıyor.

2- Yeni iPad: iPad 2’ye göre tasarımsal yenilik barındırmasa da Yeni iPad, özellikle 2048x1536 çözünürlüklü retina ekranı ve performansıyla bu alanda tek olduğunu gösteriyor. Kolay kullanımı, uygulama dükkanının zenginliği, örnek alınan tasarımıyla rakipsiz.

3- Samsung Galaxy Note II: Gelmiş geçmiş en güçlü akıllı telefonlardan Note II, dev ekranıyla tablet, kompakt yapısıyla akıllı telefon hüviyetinde çalışıyor. S Pen adına verilen kapasitif dokunmatik ekran kalemi, cihaza inovatif katkı sağlıyor.

4- Sony RX100: Kompakt yapıya sahip RX100, rakip ürünlerden büyük 1 inç’lik CMOS sensörü
(20.2 MP) sayesinde şaşırtıcı performans sunuyor. Özellikle düşük ışıkta çok iyi. Şu anda piyasanın en iyi kompakt fotoğraf makinesi.

Haberin Devamı

5- Philips 46PFL9707S: Bu ürün, mühendislik harikası. Piyasadaki tüm teknolojilere (3D, Motheye, Direct Led v.s) sahip olan Philips, hiçbir isteği karşılıksız bırakmıyor. Klavye kumandası ve 3D görüntüsünün yanı sıra, 2D görüntülerinde de kendisinden söz ettiren bu ürün kendi sınıfında açık ara önde.

ŞAHiN EKŞiOĞLU / Popular Science Türkiye Genel Yayın Yönetmeni

1- MSI GT70 Dragon Edition: Üçüncü nesil Intel Core i7 işlemcisi ve 4 GB bellekli nVidia
GeForce GTX 675MX ekran kartı sayesinde olağanüstü bir CPU ve grafik hesaplama gücü sunan bu dizüstü, oyun tutkunları için özel tasarlanmış. PC’de yüksek kaliteli grafik ve ses eşliğinde oyun oynamak isteyenler, artık kaba saba masaüstü bilgisayar kasalarından kurtulabilir.

2- Logitech Z906: Aynı anda altı cihazı bağlayabileceğiniz, THX, Dolby Digital ve DTS destekli bu amplifikatör-hoparlör seti, 500W’lık (RMS) inanılmaz ses çıkış gücünü, kaliteden ödün vermeden sunabildiği için müzik, film ve oyun amaçlı kullanım açısından ideal bir profil çiziyor.

Haberin Devamı

3- Nokia Pureview 808: 41 megapiksellik algılayıcı, Carl Zeiss lens ve özel keskinleştirme yöntemi kullanan Nokia Pureview 808, değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleriyle aşık atacak kadar kaliteli fotoğraf ve video çekebiliyor.

4- Nikon D600: Tam çerçeve fotoğraf makinelerini profesyonel sınıftan üst amatör sınıfa indirgeyen iddialı fiyatı ve sunduğu olağanüstü özellikler, 24 megapiksel çözünürlüklü Nikon D600’ü kendi alanında yeni bir kilometre taşı haline getiriyor.

5- GoPro HD Hero 2 Motor Sports Edition: Bu kamera; karada, havada, denizde, her şartta çalışıyor. 1080p, 30 kare/sn hızında 170 derecelik geniş açılı videolar çekebilen kamera seti, zor şartlar altında çalışacak şekilde tasarlandığı için doğa ya da motor sporlarıyla uğraşanlar için
ideal.

VOLKAN YILMAZ / Log dergisi Genel Yayın Yönetmeni

1- LG 84LM960V: Uzun zamandır bir teknolojik cihazı ilk gördüğümde bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum. LG 84LM960V 84 inçlik dev boyutu, 4K Ultra HD çözünürlüğü ve pasif 3D gözlükleriyle fazlasıyla etkileyici. 40 bin TL’lik fiyatını duyunca acaba arabamla takasa girsem mi diye düşünmedim değil.

Haberin Devamı

2 -Samsung Galaxy Note II: Samsung Galaxy Note II yaratıcı özellikleriyle kendi liderliğini bambaşka kulvarda ilan ediyor. 5.5 inçlik ekran boyutu korkutmasın, alışınca elinizden düşürmeyeceksiniz.

3 -Acer Aspire S7: Windows 8’le yeni bir başlangıç yapmak istiyor ama eğilen, katlanan, dönen ekranlardan hazzetmiyorsanız mutlaka full HD çözünürlüklü dokunmatik ekranı ve şık tasarımıyla dikkat çeken Acer
Aspire S7’i yakından görmelisiniz.

4 -Withings: “Evde IP alan cihazların sayısı 20’yi geçti” dediğimde hayal etmesi zor oluyor. Peki evdeki baskül bile kablosuz ağa dahil desem? Withings, ağırlık dışında vücuttaki yağ oranını da ölçerek kablosuz olarak telefonunuza rapor yolluyor. Kilo vermek isteyenler için mükemmel bir ‘gaz’ aracı.

5- Panasonic Lumix LX7: “Üzerine para verseniz seyahatlerde DSLR makine taşımam” diyecek kadar büyük makinelerden hazzetmiyorum. Hatta aynasız makineler bile artık yük oluyor. Gelişmiş yetenekleri ve ‘karakteri’ olan tasarımıyla, Leica lensli Lumix LX7 benim için yılın en iyilerinden.

MENDERES ÖZEL / Milliyet Cadde Haber Müdürü Teknoloji yazarı

1- Samsung Galaxy Camera: Galaxy Camera, Samsung’u satış anlamında fotoğraf makinelerinde de liderliğe taşıyacak yeni bir segmentin ilanı. Android işletim sistemli fotoğraf makinesiyle, bir tabletle yapabileceğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Fotoğraflarınızı anında paylaşabilmek en önemli özelliği.

2- Windows 8: Microsoft, işletim sisteminin yeni sürümüyle, kendi eko sistemininin temelini sarsılmaz şekilde attı. Tablet, PC, cep telefonu onun sayesinde hiç olmadığı kadar uyumlu çalışıyor. Yeni metro arayüzü, kullanım kolaylığı açısından telefonda Apple’ın iOS’yla yarışır.

3- Sony 4K Ultra HD TV: Piyasadaki full HD TV’lerden 4 kat zengin, kontrast oranı ve daha iyi bir görüntü sunuyor. 8.29 milyon piksel içeren TV, detayları görülmedik şekilde veriyor; bu mevcut TV’nizden aldığınız keyfi törpülüyor. Etiketinde 80 bin TL yazıyor.

4- Google Nexus 7: Google’ın Asus işbirliğiyle ürettiği 7 inçlik hesaplı tablet, diğer üreticileri de 7 inçlik tabletler üretmeye itti. Android 4.1 işletim sistemiyle çalışan Nexus 7’nin, NVIDIA Tegra 3 1.3 GHz işlemcisi ve 1 GB RAM, güçlü uygulamalarla karmaşık oyunlar için yeterli.

5- Nokia Lumia 920: Nokia’nın Windows 8 işletim sistemli cep telefonu, eski bir devin dönüşünün ilanı. 4.5 inç, PureMotion HD+ dokunmatik ekrana eldivenle bile hükmediliyor. 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci telefonun hızını iyi kılıyor. Mix Radio, ‘Bilen Göz’ gibi Nokia’ya özel uygulamalar Lumia 920’yi eğlenceli hale getiriyor.

YARIN: 2012’NiN EN GÖZDE MEKÂNLARI