Cadde 2015 MODASI MANAVDAN ÇIKTI!

2015 MODASI MANAVDAN ÇIKTI!

02.01.2015 - 20:54 | Son Güncellenme:

Bu sene kolunuzdaki ve ayağınızdakiyle değil, mutfağınızdaki katı meyve sıkacağınız ve buzdolabınızdaki sebze çeşidiyle hava atacaksınız...

2015 MODASI MANAVDAN  ÇIKTI

Artık marifet; sağlıklı ve lezzetli smootie’yi hazırlamak. Mideni değil, hücrelerini besleyeceksin! Öyle üç meyve karıştırmakla olmuyor. Aklınıza gelen tüm sebzeler karışımda; çiğ ve kabuklu bir şekilde yer alacak.
Taze zencefil, zerdeçal, chia ve öğütülmüş keten tohumu falan da eklenecek. Bu arada inek sütü, yoğurdu feci ‘out’; manda ve keçi sütü ‘in’.
Bademin suyunu sıkıp süt yapacaksınız. Hindistan cevizi; suyuyla, sütüyle ve varsa akrabalarıyla baştacınız olacak.
Bunları nerden mi bulacaksınız? Büyük aktarlara gidin “Alkali besleneceğim” deyin yeter. Vakti olmayanlar için yeşil sebze tozları bile üretmişler!

KISMET ARAYAN KIZLARA TAVSİYEM...

Halli vakitli kısmet arayan kızlara tavsiyem; manav ve kabzımallara takılsınlar. Küçük mutfak eşyası satıcıları da olur. Bir de büyük aktarlarda dolaşsınlar. Ekonomik kriz birkaç yıl bu sektörleri etkilemez benden söylemesi!
Hollywood yıldızlarında ise; yeşil içeceğin tarihi eski. Bizi bu akımla Dr. Ayşegül Çoruhlu tanıştırdı. Biz tanışmakla kalmaz; kucaklaşırız biliyorsunuz. Şu anda Instagram’da sebze karışımlarına olan ilgiye o da inanamıyor. Meğer ne meraklıymışız ıspanak, pancar hatta patlıcanın suyuna. Kısacası Dukan Amca tarih oldu arkadaşlar!

O SULARI HAZIRLAMAK ÇOK KOLAY DEĞİL

Yılbaşına bir ay kala tatlılar, partiler derken ipin ucunu kaçırdık. Şimdi buzdolabım bu sularla dolu. Ama şu an kalan yılbaşı kurabiyelerini yiyorum. İçimde bir suçluluk dugusu... Çünkü dolaptaki o suları hazırlamak kolay değil. Yirmi çeşit sebzenin alınması, yıkanması, hazırlanıp sıkılıp muhafaza edilmesi büyük iş. Kurabiyelerin üzerine, bir de onları içiyorum. Bol şekerli geziyorum yani.

Haberin Devamı

Pınar Sabancı: MİSA Mutfak adında sağlıklı yemek servisi yapan bir şirket kuran Pınar Sabancı da sebze sularına meraklı. Geçen günlerde yeni bir soğuk sıkım makinesi alan Sabancı, hazırladığı rengarenk sularını takipçileriyle paylaştı.

Dr. Ayşegül Çoruhlu: Bizi Alkali diyetle o tanıştırdı. Sosyal medyada çok aktif. “Beşten sonra yemek yemeyin vücudunuz kum saati gibi olsun” diyor. Mor pancarla aşk yaşıyor, kırmızı lahanaya hayat arkadaşı gibi davranıyor.

Ebru Şallı: Bir zamanlar zayıflamak isteyen kadınların izinden gittiği Ebru Şallı’nın, yüzüne yaptırdığı estetikler yüzünden düşüşe geçtiğini düşünüyorum.
Kadınlar artık gerçek rol modeller arıyor. Şallı bu algıdan uzaklaştığı için eskisi kadar tercih etmiyor olabilir mi?

Haberin Devamı

CharlIze Theron: Hollywood’un en güzel kadınlarından Charlize Theron yıllardır yeşil içeceğini elinden
düşürmüyor.

ONLAR ÇOK KONUŞULACAK

Geçen gün “Acaba 2015’te kimleri çok konuşacağız” diye düşündüm... Bir sürü isim hakkında yorumlarım var ama öne çıkan iki isim var: Yasemin Ergene ve Ayşe Hatun Önal.
Ergene, tarzıyla her geçen gün bir basamak üste çıkıyor. Önal ise; bugüne kadar yaptığı işlerde çok şanslı değildi... Ancak Cem Yılmaz’la olan ilişkisinin onun da önündeki engelleri kaldıracağını düşünüyorum.