Cadde 51. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

51. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

28.02.2019 - 17:20 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2018 yılı Türkiye sinemasının 'En İyileri', önceki akşam Beyoğlu Anahit sahnesinde gerçekleşen 51'inci SİYAD Ödül Töreni'nde açıklandı.

51. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

'Ahlat Ağacı', 'En İyi Film' ödülü başta olmak üzere toplam altı ödülle geceye damgasını vurdu. Gecenin kazananları Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Doğu Demirkol ile sinema yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve oyuncular, Beyoğlu Anahit Sahne’de bir araya geldi

Haberin Devamı

Anahit Sahne’de düzenlenen törende oyuncu Sevda Ferdağ ile belgesel sinemacılar Ethem Özgüven ve Petra Holzer’e 'Onur Ödülü', Beyoğlu Sineması’nı yaşatma kampanyası gönüllüleri ve Beyoğlu Sineması çalışanlarına 'Emek Ödülü' takdim edildi. Tuğrul Tülek’in sunuculuğunda gerçekleşen törende 'Ahlat Ağacı', 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' dahil toplam 6 ödül kazandı. 'Ahlat Ağacı’nı, Emre Erdoğdu’nun ilk uzun metraj çalışması olan 'Kar' iki ödülle izledi. 'Anons', 'Arada', 'Arif v 216', 'Güvercin' ve 'Yol Kenarı' da birer ödül kazandı.

"ÜÇÜNCÜ ÖDÜLÜM"
Geceye katılan bir diğer ünlü isim Hazar Ergüçlü, "Ne diyiceğimi bilemiyorum. Bu akşam aldığım 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü, benim üçüncü ödülüm. Çok mutluyum" dedi.