Cadde Abdi İpekçi ödülleri sahiplerini buldu

Abdi İpekçi ödülleri sahiplerini buldu

23.04.2009 - 12:58 | Son Güncellenme:

.

Abdi İpekçi ödülleri sahiplerini buldu

MİLLİYET Gazetesi'nin 2008 yılı Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’nün sahipleri belli oldu. 1997’den beri düzenlenen ödüller bu yıl haber dalında Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya’ya, fotoğraf dalında Anadolu Ajansı Antalya Bürosu'ndan Okan Özer’e verildi.
2008 Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü Seçiçiler Kurulu, Oktay Ekşi’nin başkanlığında, Erdal Şafak’ın yazmanlığında Doğan Heper, Sibel İpekçi, Sami Kohen, Güngör Mengi, Prof. Dr. Jale Sarmaşık, ve Prof. Dr. Haluk Şahin’den oluştu. Kurul, haber dalında Aykut Küçükkaya’nın 3 Eylül 2008 ile 16 Şubat 2009 tarihleri arasında Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan ‘Deniz Feneri Dosyası’ konulu haberleri, ‘sistemli, objektif ve fikri takip ilkesinin gereklerini yerine getirecek bir şekilde ve ayrıca uzun süre gündemi oluşturması’ nedeniyle oy birliğiyle ödüle değer gördü.
Seçiciler Kurulu, fotoğraf dalında ise Okan Özer’in 7 Nisan 2008 tarihinde çeşitli gazetelerde yayımlanan ‘Tahrikçiler iş başında’ fotoğrafını, ‘Bir haber fotoğrafında gereken tüm unsurları içermesi ve olayı olanca açıklığıyla ortaya koyması’ nedeniyle oy birliğiyle ödüle layık buldu. 

KAZANANLARIN KİMLİĞİ 
* Aykut Küçükkaya: Haber dalında 2008 Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’nü kazanan Aykut Küçükkaya 1973’te Zonguldak’ta doğdu. 1994’te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. 1993’te Cumhuriyet’te gece muhabiri olarak çalışmaya başlayan Küçükkaya, h?len aynı gazetede editör olarak çalışıyor. Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 2006 yılında ‘Haber Ödülü’nü ve 2007 yılında ‘Bülent Dikmener Jüri Özel Ödülü"nü aldı. Evli ve 1 çocuk babası Küçükkaya'nın yayımlanmış kitapları: Alnından Vururlar, Şef/Yimpaş’la Kurulan Para Diktatörlüğü, Rüşvetin Deşifresi ve Yüzyılın Yolsuzluk Oyunu.
* Okan Özer: Fotoğraf dalında 2008 Milliyet Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’nü kazanan Okan Özer, 1980’de Diyarbakır’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde öğrenimini sürdürüyor. Antalya’nın yerel gazetesi Yeni İleri’de gazeteciliğe başlayan Özer, 2004’te girdiği Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü’nde foto muhabiri olarak çalışmasını sürdürüyor.